Новини

США перекинуть до Румунії додаткові винищувачі

За словами міністра оборони Румунії Анхеля Тілвара, НАТО істотно збільшило свою присутність у Чорноморському регіоні.США мають намір відправити до Румунії додаткову кількість бойових літаків після падіння російських безпілотників на румунській території. Про це пише портал Realitatea з посиланням на міністерство оборони Румунії.
Повідомляють, що глава Міноборони Румунії Анхель Тілвар провів зустріч із послом США в Румунії Кетлін Кавалець, у рамках якої обговорювали безпекові питання та співпрацю між Вашингтоном і Бухарестом.
Крім того, йшлося про ситуацію в регіоні на тлі нещодавніх атак Збройних сил Росії на порти України біля кордонів Румунії.
Румунський міністр підтвердив заяву генсека НАТО про те, що присутність Альянсу в Чорноморському регіоні було істотно збільшено. За його словами, було вжито додаткових заходів біля кордонів, посилено моніторинг і охорону повітряного простору.
“Для нас безпека наших громадян має першорядне значення, особливо мешканців населених пунктів, які знаходяться поблизу жорстоких атак Російської Федерації на українські цивільні порти”, — заявив Тілвар.
Зі свого боку американський дипломат сказала, що Вашингтон занепокоєний ситуацією в Чорноморському регіоні у зв’язку з ударами ЗС РФ по українській портовій інфраструктурі на Дунаї.

Ольга Степанова

Recent Posts

У пенсіонерів хочуть забрати гроші з пенсійних рахунків в Ощадбанку: законопроєкт

З банківських рахунків двох категорій пенсіонерів хочуть забирати невикористані пенсійні виплати. Таке нововведення пропонує запровадити Кабінет…

17 хв. ago

В Україні може статись державний переворот після укладання мирної угоди з РФ – Forbes

В Україні у випадку укладання мирної угоди з Росією може статися державний переворот. Його здіймуть українські військові,…

25 хв. ago

Клімат завдав нищівного удару планеті: Земля на порозі катастрофи. Звіт за 2024 рік

У щорічному звіті міжнародна коаліція вчених надала оновлену інформацію про те, як Земля бореться зі…

34 хв. ago

Жінка знайшла затонулий 129 років тому корабель: що вона побачила всередині (фото)

36-річна Рейчел Едманс з Толваддона (графство Камборн, Велика Британія) займалася дайвінгом й випадково знайшла уламки корабля "Ескуріал",…

43 хв. ago

В Україні по-новому пропонують виплачувати пенсії: що відомо

В Україні планують почати виплату пенсій через "Нову пошту" за допомогою системи NovaPay. Це нововведення дасть змогу…

51 хв. ago

Все змінилося: мобілізація за новими правилами – тиждень на явку і бронь за гроші

Правила мобілізації в Україні дещо змінилися. Це стосується термінів явки до територіальних центрів комплектування (ТЦК),…

54 хв. ago