Новини

Нідерланди облаштують додаткові місця для прийому біженців з України

У Нідерландах найближчими тижнями муніципалітети облаштують сотні додаткових місць для прийому українських біженцівПро це повідомляє NOS.
“Найближчими тижнями муніципалітети облаштують сотні додаткових місць для біженців з України”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що таким є результат проведених консультацій. Державний секретар Міністерства юстиції та безпеки Нідерландів Ерік ван дер Бург зазначив, що в місцях прийому “досягнуто ліміту” і що центральні пункти прийому в Амстердамі та Утрехті переповнені. Наразі потрібно негайно додати 500 місць, наголосив він під час консультації. Ще тисячу місць мають облаштувати до 1 жовтня.
У Нідерландах зареєстровано 98 тисяч українських біженців. Наразі у приймальних пунктах є 81 тис. ліжок, з них 80 тис. використовуються.
Тож, 25 регіонам було запропоновано збільшити кількість місць до 90 000 у найближчі тижні, а потім до 97 000. Було домовлено, що муніципалітети зроблять все можливе для досягнення цієї мети.
У листі державний секретар Міністерства юстиції та безпеки Нідерландів ван дер Бург зазначає, що наплив біженців з України триває, і “не схоже, що ситуація зміниться найближчим часом”. Очікується, що до кінця цього року біженців з України у країні буде понад 104,4 тис.

Ольга Степанова

Recent Posts

У пенсіонерів хочуть забрати гроші з пенсійних рахунків в Ощадбанку: законопроєкт

З банківських рахунків двох категорій пенсіонерів хочуть забирати невикористані пенсійні виплати. Таке нововведення пропонує запровадити Кабінет…

16 хв. ago

В Україні може статись державний переворот після укладання мирної угоди з РФ – Forbes

В Україні у випадку укладання мирної угоди з Росією може статися державний переворот. Його здіймуть українські військові,…

24 хв. ago

Клімат завдав нищівного удару планеті: Земля на порозі катастрофи. Звіт за 2024 рік

У щорічному звіті міжнародна коаліція вчених надала оновлену інформацію про те, як Земля бореться зі…

33 хв. ago

Жінка знайшла затонулий 129 років тому корабель: що вона побачила всередині (фото)

36-річна Рейчел Едманс з Толваддона (графство Камборн, Велика Британія) займалася дайвінгом й випадково знайшла уламки корабля "Ескуріал",…

42 хв. ago

В Україні по-новому пропонують виплачувати пенсії: що відомо

В Україні планують почати виплату пенсій через "Нову пошту" за допомогою системи NovaPay. Це нововведення дасть змогу…

50 хв. ago

Все змінилося: мобілізація за новими правилами – тиждень на явку і бронь за гроші

Правила мобілізації в Україні дещо змінилися. Це стосується термінів явки до територіальних центрів комплектування (ТЦК),…

53 хв. ago