Новини

У Білорусі планують використовувати “вагнерівців” для навчання своїх солдатів

Влада Білорусі хоче, щоб найманці приватної військової компанії “Вагнера”, яких розмістять у країні, навчали білоруських солдатів.Про це повідомляє Міністерство оборони Білорусі в Telegram.
“Після прибуття представників ПВК “Вагнера” та їх розосередження на полігонах для проведення занять та взаємного обміну досвідом, особливу увагу планується приділити прийомам та способам ведення бойових дій Збройними силами Республіки Білорусь”, – сказано у повідомленні відомства.
Водночас там нагадали, що самопроголошений президент Олександр Лукашенко нещодавно підтримав таку ідею навчання білоруських солдатів.
“Вони розкажуть про зброю: яка добре працювала, яка ні. І тактика, і озброєння, і як наступати, як оборонятися. Це безцінно. Оце нам від вагнерівців треба взяти”, – заявляв диктатор 27 червня.
“Вагнерівці” в Білорусі
Нагадаємо, наприкінці червня бойовики ПВК “Вагнера” на чолі з Євгеном Пригожиним здійснили спробу державного перевороту в Росії. Їхній заколот тривав один день і завершився переговорами між Пригожиним та Лукашенком.
Після цього у Кремлі дозволили “вагнерівцям” “піти до Білорусі”. Останні кілька тижнів у ЗМІ з’являлася інформація про те, що найманці вже перебувають на території РБ, але її спростовували.

Ольга Степанова

Recent Posts

Прожитковий мінімум “заморозили”: що чекає українців у 2025 році

У проєкті державного бюджету України на 2025 рік передбачено "замороження" прожиткового мінімуму. Кабінет Міністрів вирішив…

1 хв. ago

Отримати бронь буде ще складніше: нардеп пояснив, які зміни відбудуться

Уряд раніше прийняв рішення про бронювання працівників на критичних підприємствах, однак зараз планується змінити підхід до цієї…

9 хв. ago

Часто про це забувають: експерт порадив водіям перевіряти дві речі під час купівлі авто

Популярний автомобільний експерт радить всім водіям перевіряти дві речі під час купівлі вживаного авто. За словами…

18 хв. ago

Шахраї вигадали нову схему обману українців: «стягнення» коштів через суд

Шахраї в Україні розробили нову схему обману, яка стосується так званого «стягнення» коштів через суд.…

27 хв. ago

В якій країні Європи найдовше доведеться збирати на житло

Данія виявилась країною з найбільш доступним житлом в Європі відносно середнього доходу. Про це йдеться…

35 хв. ago

Перекази з картки на картку: буде не лише блокування, а й штраф

Останнім часом в Україні почастішали заклики до посилення фінансового контролю банківських рахунків українців. В Нацбанку…

42 хв. ago