Новини світу

У Китаї оштрафували інтернет-гіганта Alibaba на рекордні $2,7 млрд

Китайські регулюючі органи оштрафували Alibaba Group Holding Ltd на рекордні 18 мільярдів юанів (2,75 мільярда доларів) за порушення антимонопольних правил і зловживання своїм домінуючим становищем на ринку.

Про це повідомляє Експерт з посиланням на Reuters.

Штраф, еквівалентний приблизно 4 % виручки Alibaba за 2019 рік, був винесений на тлі безпрецедентного нормативного переслідування вітчизняних технологічних конгломератів за останні кілька місяців, що позначилося на акціях компанії.

Бізнес-імперія засновника мільярдера Alibaba Джека Ма піддалася особливо пильній увазі після його уїдливої критики регулюючої системи Китаю в кінці жовтня.

В кінці грудня Державна адміністрація з регулювання ринку Китаю (SAMR) оголосила про початок антимонопольного розслідування відносно компанії.

“Цей штраф буде розглядатися ринком як закриття антимонопольної справи. Це дійсно найгучніша антимонопольна справа в Китаї”, – сказав Хун Хао, керівник відділу досліджень BOCOM International в Гонконзі.

У SAMR заявили, що вона визначили, що Alibaba “зловживає домінуючим становищем на ринку” з 2015 року, не дозволяючи своїм продавцям використовувати інші онлайн-платформи електронної комерції.

У заяві йдеться, що така практика порушує антимонопольний закон Китаю, перешкоджаючи вільному обігу товарів і ущемляючи ділові інтереси торговців.

Своєю чергою, китайський гігант електронної комерції заявив, що в понеділок проведе телефонну конференцію, щоб обговорити рішення про штрафні санкції.

Ольга Степанова

Recent Posts

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

36 хв. ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

37 хв. ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

45 хв. ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

53 хв. ago

Які криптовалюти найчастіше використовують злочинці: дослідження

Раніше більшість злочинців використовували біткоїн для розрахунків. Натомість останні кілька років перейшли на стейблкоїни. Це…

1 годину ago

В Україні співробітникам ТЦК дозволили оглядати автомобілі

У Хмельницькій області співробітникам Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на період дії режиму воєнного стану…

1 годину ago