Новини

Завод розробляв зброю нового покоління: несподівані деталі підриву в Сергієвому Посаді

На підмосковному підприємстві намагалися створити стелс-бомбардувальник “Посланник” для військ РФ.Загорський оптико-механічний завод у Сергієвому Посаді під Москвою, де прогримів потужний вибух 9 серпня, був одним з учасників розробки російського стратегічного бомбардувальника нового покоління.

Про це свідчать дані на сайті держзакупівель РФ. Як пише видання “Агентство“, підприємство з 2019 року бере участь у розробленні російського стратегічного бомбардувальника-ракетоносця нового покоління “Посланник”.

Серед контрактів підприємства – “виконання складової частини дослідно-конструкторської роботи за темою шифр: “Посланник-1ОЭП/Л”. Термін виконання контракту – 2027 рік, вартість робіт – 69 мільйонів рублів.

Замовником робіт виступає національний дослідницький інститут “Екран” (Самара), який займається, зокрема, розробкою обладнання для військової авіації. Головний виконавець проекту – компанія “Туполєв”, держзамовник – міноборони Росії.

Згідно з деталями контракту, стежити за роботами мають військові представництва міноборони РФ №1205 (Сергієв Посад) і №684 (Самара), які відповідають за контроль якості та приймання продукції для відомства.

Що відомо про новий літак РФ “Посланник”

Дальній бомбардувальник-ракетоносець розробляє компанія “Туполєв” для міноборони РФ з 2009 року. Літак спроектований за схемою “літаюче крило”, у конструкції широко застосовуватимуться технології та матеріали, що знижують помітність (технологія “стелс”).

Повідомляється, що бомбардувальник буде здатний нести наявні та перспективні стратегічні крилаті ракети, високоточні авіабомби, гіперзвукову зброю, а також буде оснащений новітніми засобами зв’язку та радіоелектронної боротьби.

Пропагандисти РФ стверджують, що новий літак РФ нібито зможе долати передові рубежі протиповітряної оборони НАТО непоміченим.

Нагадаємо, під Москвою прогримів потужний вибух. Вибух стався в районі Загорського оптико-механічного заводу, що є частиною військово-технічної компанії “Ростех”. Місцеві жителі стверджують, що вибухнув безпілотник. Вибух на підприємстві “Ростех” у Московській області наскільки потужний, що росіяни почали евакуацію. Вибухом вибило вікна досить далеко від заводу.

Ольга Степанова

Recent Posts

«Система просто нас знищує». Жінка закликала росіян відправити Путіна у відставку (відео)

Росіянка закликала жителів Росії відправити диктатора Володимира Путіна та військове керівництво у відставку. Вона сказала,…

10 хв. ago

П’ять причин, за яких можна отримати відстрочку від мобілізації в Україні

В Україні під час обов'язкової мобілізації військовозобов'язаних чоловіки можуть отримати бронь або відстрочку. Проте це стосується лише…

16 хв. ago

У Росії спалахнула колишня база ПВК «Вагнер» (відео)

В Росії в Краснодарському краї спалахнула пожежа на території колишньої бази приватної військової компанії "Вагнер".…

25 хв. ago

Ахметову – 58. Буремний шлях, гучні скандали і дорогі покупки: все про життя найбагатшої людини України

У суботу, 21 вересня, один з найбагатших підприємців України Рінат Ахметов святкує свій день народження.…

29 хв. ago

Колишній радник Залужного загинув від удару ракети

Радник колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та полковник ЗСУ Олександр Никитюк загинув від російського обстрілу…

38 хв. ago

Вчені виявили істот, які ніколи не старіють

Людина завжди прагнула вічної молодості, що знаходить своє відображення в міфах і науковій фантастиці. Однак деякі…

43 хв. ago