Новини

Завод розробляв зброю нового покоління: несподівані деталі підриву в Сергієвому Посаді

На підмосковному підприємстві намагалися створити стелс-бомбардувальник “Посланник” для військ РФ.Загорський оптико-механічний завод у Сергієвому Посаді під Москвою, де прогримів потужний вибух 9 серпня, був одним з учасників розробки російського стратегічного бомбардувальника нового покоління.

Про це свідчать дані на сайті держзакупівель РФ. Як пише видання “Агентство“, підприємство з 2019 року бере участь у розробленні російського стратегічного бомбардувальника-ракетоносця нового покоління “Посланник”.

Серед контрактів підприємства – “виконання складової частини дослідно-конструкторської роботи за темою шифр: “Посланник-1ОЭП/Л”. Термін виконання контракту – 2027 рік, вартість робіт – 69 мільйонів рублів.

Замовником робіт виступає національний дослідницький інститут “Екран” (Самара), який займається, зокрема, розробкою обладнання для військової авіації. Головний виконавець проекту – компанія “Туполєв”, держзамовник – міноборони Росії.

Згідно з деталями контракту, стежити за роботами мають військові представництва міноборони РФ №1205 (Сергієв Посад) і №684 (Самара), які відповідають за контроль якості та приймання продукції для відомства.

Що відомо про новий літак РФ “Посланник”

Дальній бомбардувальник-ракетоносець розробляє компанія “Туполєв” для міноборони РФ з 2009 року. Літак спроектований за схемою “літаюче крило”, у конструкції широко застосовуватимуться технології та матеріали, що знижують помітність (технологія “стелс”).

Повідомляється, що бомбардувальник буде здатний нести наявні та перспективні стратегічні крилаті ракети, високоточні авіабомби, гіперзвукову зброю, а також буде оснащений новітніми засобами зв’язку та радіоелектронної боротьби.

Пропагандисти РФ стверджують, що новий літак РФ нібито зможе долати передові рубежі протиповітряної оборони НАТО непоміченим.

Нагадаємо, під Москвою прогримів потужний вибух. Вибух стався в районі Загорського оптико-механічного заводу, що є частиною військово-технічної компанії “Ростех”. Місцеві жителі стверджують, що вибухнув безпілотник. Вибух на підприємстві “Ростех” у Московській області наскільки потужний, що росіяни почали евакуацію. Вибухом вибило вікна досить далеко від заводу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Сміх може врятувати ваш зір: вчені шокували відкриттям

Проблема з сухістю очей - дуже поширена. Це синдром, який виникає через хронічні захворювання, операції,…

20 хв. ago

Обмежено придатних хлопців 18-25 років заборонили мобілізувати

Обмежено придатних парубків 18-25 років заборонили мобілізувати. Командування Сухопутних Військ видало відповідну директиву. Про це…

28 хв. ago

Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці

У 2024 році українські біженці в Німеччині отримують щомісячні виплати в межах від 16 до…

38 хв. ago

У Казахстані 400 ув’язнених влаштували бунт у колонії

Сьогодні, 21 вересня, у Туркестанській області Казахстану ув'язнені колонії № 55 під час планового обшуку…

42 хв. ago

Бред Пітт потрапив у лапи мисливиці за знаменитостями: що вона зробила з 60-річним актором

Голлівудський артист приєднався до акторського складу та знімальної групи фільму «Самотні вовки», в якому знявся…

1 годину ago

Ковбойські чоботи та клоги: який вигляд має наймодніше взуття на осінь 2024

Модне взуття та аксесуари можуть зробити навіть найпростіший образ неперевершеним. І якщо ви ще у…

1 годину ago