Новини

Готуються нові поставки військової допомоги Україні – глава МЗС Франції

Військова підтримка України Францією буде посилена, готуються нові поставки військової допомоги. Про це в інтерв’ю RFI заявила глава МЗС Франції Катрін Колонна.
“Франція неодноразово стверджувала, що буде підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно для того, щоб вона могла забезпечити законний захист своєї незалежності, суверенітету і територіальної цілісності в межах своїх міжнародно визнаних кордонів. Ніхто не повинен сумніватися в нашій рішучості виконати це зобов’язання”, – запевнила міністерка.
Підтримка, яка Франція надає, спрямована на те, щоб у взаємодії з союзниками і партнерами забезпечувати потреби, висловлені українською владою, сказала вона.
“Насамперед йдеться про те, щоб в дуже короткостроковій перспективі допомогти Україні захистити себе від агресії, жертвою якої вона стала, зосереджуючи особливу увагу на протиповітряній обороні й артилерії. Ця підтримка продовжуватиметься та посилюватиметься.
Готуються нові поставки військової допомоги з метою постійного врахування найнагальніших потреб, висловлених Україною”, – заявила Колонна.
Вона зауважила, що йдеться також про зміцнення потенціалу України в довгостроковій перспективі і надання їй достатньо потужних можливостей, щоб відвернути Росію від будь-яких нових спроб агресії в майбутньому.
“Саме з цією метою президент республіки (Емманюель Макрон. – Ред.) запропонував Україні, щоб Франція разом із кількома європейськими партнерами здійснювала підготовку пілотів-винищувачів”, – сказала Колонна.

Ольга Степанова

Recent Posts

Прожитковий мінімум “заморозили”: що чекає українців у 2025 році

У проєкті державного бюджету України на 2025 рік передбачено "замороження" прожиткового мінімуму. Кабінет Міністрів вирішив…

10 хв. ago

Отримати бронь буде ще складніше: нардеп пояснив, які зміни відбудуться

Уряд раніше прийняв рішення про бронювання працівників на критичних підприємствах, однак зараз планується змінити підхід до цієї…

18 хв. ago

Часто про це забувають: експерт порадив водіям перевіряти дві речі під час купівлі авто

Популярний автомобільний експерт радить всім водіям перевіряти дві речі під час купівлі вживаного авто. За словами…

27 хв. ago

Шахраї вигадали нову схему обману українців: «стягнення» коштів через суд

Шахраї в Україні розробили нову схему обману, яка стосується так званого «стягнення» коштів через суд.…

36 хв. ago

В якій країні Європи найдовше доведеться збирати на житло

Данія виявилась країною з найбільш доступним житлом в Європі відносно середнього доходу. Про це йдеться…

44 хв. ago

Перекази з картки на картку: буде не лише блокування, а й штраф

Останнім часом в Україні почастішали заклики до посилення фінансового контролю банківських рахунків українців. В Нацбанку…

51 хв. ago