Новини світу

США стурбовані нарощуванням ядерних сил Китаєм

США забили тривогу через нарощування ядерних сил Китаєм.

США висловили занепокоєння через нарощування ядерних сил Китаєм, а також закликали Пекін до взаємодії. Про це заявив прес-секретар Держдепартаменту США Нед Прайс на брифінгу, інформує Reuters. Про це повідомляє Експерт з посиланням на РБК-Україна.

Прайс відповідав на питання про повідомлення в Washington Post, в якому говорилося, що Китай почав будівництво понад 100 нових ракетних шахт в пустельній місцевості в західній частині країни.

“Ці звіти та інші події припускають, що ядерний арсенал КНР буде рости швидше і до більш високого рівня, ніж, можливо, очікувалося раніше”, – сказав Прайс.

За його словами, такі новини викликають тривогу, тому що невідомі наміри Китаю. “Це накопичення турбує. Це викликає питання про наміри КНР. І для нас це підкреслює важливість реалізації практичних заходів щодо зниження ядерних ризиків”, – сказав він.

Він також сказав, що США закликають Китай до взаємодії. “Ми закликаємо Пекін взаємодіяти з нами щодо практичних заходів щодо зниження ризиків дестабілізації гонки озброєнь – потенційно дестабілізуючої напруженості”, – сказав Прайс.

Він також додав, що саме тому президент Джо Байден у своїй взаємодії з президентом Росії Володимиром Путіним зробив стратегічну стабільність пріоритетом. “Те ж саме обґрунтування застосовується і до взаємодії з іншою ядерною державою, КНР”, – сказав представник Держдепартаменту.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні планують посилити покарання для злісних порушників ПДР

Поліція в Україні пропонує посилити відповідальність водіїв, які регулярно порушують ПДР. Про це заявив перший заступник начальника…

7 хв. ago

Обіцяють “золоті гори”: як Кремль заохочує загарбників йти на війну

Кремль вирішив заохотити свій люд іти воювати в Україну обіцянкою роздати захоплену землю терористам. Про…

16 хв. ago

Від 55 тис. грн: стало відомо, які зарплати платять у різних країнах Європи

Більш ніж половина українських біженців в Європі мають доходи вищі, ніж до початку повномасштабної війни.…

26 хв. ago

Під’їзд багатоповерхівки в Бєлгороді завалився через удар з боку РФ, – аналітична група

Часткове обвалення житлової багатоповерхівки в Бєлгороді сталося внаслідок прильоту російського боєприпасу. Такого висновку дійшла міжнародна група…

35 хв. ago

Як переписати авто на дружину: 2 способи, що заощадять час та нерви

Нещодавно в Україні запровадили поняття військово-транспортного боргу громадян. Вимоги прописані у новому законі про мобілізацію. Зокрема, документ…

1 годину ago

Бавовна у Криму: ЗСУ знищили секретну військову базу на Ай-Петрі та вбили командира РФ

У тимчасово окупованому Криму, ймовірно, знищено секретну військову базу ППО окупантів, розташовану на горі Ай-Петрі. Російські ЗМІ…

1 годину ago