Новини світу

Перед початком Олімпіади Пекін намагається приховати порушення прав людини в Китаї

Все більше урядовців, політиків та спортсменів закликають бойкотувати Олімпіаду в Китаї через порушення прав людини в КНР.

До США приєдналися Велика Британія, Канада та інші країни. І хоча їхні спортсмени братимуть участь у змаганні, делегації високопосадовців не приїдуть на Олімпіаду – 2022, інформує Експерт.

«Китайський уряд не дотримується основних олімпійських цінностей — гідності, поваги, дружби, — сказав гравець НБА Енес Кантер Фрідом на нещодавно організованій сенатором Ріком Скоттом прес-конференції. — Це жорстока диктатура». Спортсмен послався на широке придушення свободи в Сіньцзяні, Гонконгу, Тибеті, залякування Тайваню та порушення прав людини всередині самого Китаю.

«Ми нікому не дозволимо забути про те, що відбувається в комуністичному Китаї, — сказав Скотт на початку прес-конференції. — Щодня ми повинні показувати, що Сполучені Штати — непохитний захисник прав людини, який не боїться казати правду».

Понад десять років тому режим обіцяв поліпшити ситуацію з правами людини у країні в обмін на проведення літніх Олімпійських ігор 2008 року. Але ці обіцянки, чи то свобода преси, чи толерантність до політичного інакомислення та безперешкодний доступ до інтернету, так і не були виконані, вважає Самуель Чу, який заснував у США «Кампанію за Гонконг».

Він вважає, що Пекіну зійшло з рук порушення обіцянок, це дало змогу режиму й далі безкарно вчиняти неправомірні дії: «Проведення Олімпійських ігор стало для авторитарних режимів, таких як китайська компартія, перевіреним рішенням, що дозволяє відбілити їхні злочини».

Нагадаємо, зірка тенісу китаянка Пен Шуай на кілька тижнів зникла з поля зору після того, як виступила із заявою на адресу високопосадовця комуністичної партії про сексуальні домагання.

За матеріалами The Epoch Times

Ольга Степанова

Recent Posts

Зеленський виступив проти перемир’я з Росією на час літніх Олімпійських ігор

Президент України Володимир Зеленський виступив проти перемир'я з Росією на час літніх Олімпійських ігор у…

1 годину ago

У Німеччині пропонують збивати російські ракети над Західною Україною з території країн НАТО

Депутати Бундестагу Німеччини з партії канцлера Олафа Шольца вважали за можливе захистити небо України з…

1 годину ago

Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях…

3 години ago

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

5 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

6 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

6 години ago