Новини світу

“Ми не вірили, що війна може прийти в Росію”, – жителька Бєлгородської області РФ

Російське незалежне видання ASTRA поговорило із мешканкою села Нова Таволжанка Бєлгородської області, яке сьогодні весь день перебуває під обстрілами.Сьогодні російські добровольці – громадяни РФ з РДК ( “Російський добровольчий корпус”) знову атакували Бєлгородську область Росії.

“Ми не вірили, що війна сюди може прийти. Я до останнього не вивозила речі. Збиралася в ніч із вівторка на середу. Цієї ночі був обстріл з 12 ночі до 7 ранку. Ми лежали на підлозі між стінами. Прямо до нашої оселі не потрапили. Але попало в будинок сусідів. Коли обстріл закінчився, ми швидко сіли в машину. Коли ми виїжджали, дорога обстрілювалася”, – каже виданню мешканка села.

“У Бєлгороді всі веселяться, начебто нічого не відбувається. Наші ж багато хто лає владу, кажуть, що нас покинули. Військовий стан не вводять, а за що нам виплачувати кредити, якщо на роботу зараз ми не можемо ходити? Я прошу виділити нам бодай якусь компенсацію”, – говорить росіянка.

“У мене чоловік пішов на війну в Україну, заробляв гроші. Ми відбудували новий будинок, я тільки туди завезла нові меблі, але тепер ми не можемо туди заїхати. Там немає зараз ні світла, ні газу, магазини не працюють», – розповідає Тетяна ASTRA.

На питання, хто у всьому, що відбувається, на її погляд, винен, жінка каже:

“Наше Міністерство оборони. Перемир’я не буде. Ми читаємо українські паблики, там у людей бажання помститися за те, що ми раніше в них робили», – каже Тетяна.

На питання, чи варто цю війну, на її погляд, починати, мешканка Білгородської області відповідає пошепки: «Напевно, ні. Але тепер уже пізно”.

Тим часом, в Шебекіно Бєлгородської області РФ тривають бої. Росіяни перекидають додаткові підрозділи спецпризначенців, намагаючись зупинити РДК та Легыон ” Свобода Росії”

Ольга Степанова

Recent Posts

Вручатимуть не лише повістки: ТЦК будуть надсилати чоловікам ще один документ

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Тепер, крім повісток військовозобов’язаним, можуть…

4 години ago

Чому ми прокидаємося ночами: що говорять про це лікарі і як упоратися з проблемою

Сон - це не тільки приємне проведення часу, але і невід'ємна частина здорового способу життя.…

4 години ago

Чорна елегантність: Річард Гір із молодою дружиною у вишуканих вбраннях відвідали червону доріжку

На Каннському кінофестивалі зібралися вершки суспільства, де зірки кіно, моди та культури не пропустили можливість…

4 години ago

Винен страх: прем’єр-міністр Естонії пояснила, чому союзники надають Україні мало зброї

Партнери України надають Збройним силам недостатньо зброї через страх, який майстерно використовує російський диктатор Володимир Путін. При…

4 години ago

Закон про мобілізацію вже б’є по економіці: далекобійники перекрили трасу Київ-Одеса

Дальнобійники заблокували трасу Київ-Одеса на знак протесту проти нових правил перетину кордону. З 18 травня інспектори Державної…

4 години ago

Не лише без світла: з понеділка розпочнуться відключення газу – які графіки

Наступного тижня мешканцям Київської області доведеться тимчасово забути про газове опалення та кухонні плити. Причиною є необхідність…

4 години ago