Новини технологій

Турецька оборонна компанія розробила нову міні-ракету для оснащення БПЛА

Спеціалісти турецької оборонної компанії Troy Teknoloji Savunma розробили нову міні-ракету для оснащення БПЛА і безпілотних наземних транспортних засобів.

Як пише Експерт, про це повідомляє турецьке міжнародне інформаційне агентство Anadolu.

Повідомляється, що ця турецька компанія, створена у 2004 році в Анкарі, і спеціалізується на високотехнологічних розробках в оборонній сфері.

Цей боєприпас у вигляді міні-ракети призначений для використання в ході антитерористичних операцій в Туреччині та за її межами, в тому числі в умовах міста.

Новим 40 мм керованим і некерованим боєприпасом можуть бути оснащені невеликі безпілотні літальні апарати з обмеженим корисним навантаженням.

Компанія Troy Teknoloji Savunma розробила нову міні-ракету для оснащення БПЛА і безпілотних наземних транспортних засобів. Зображення: Troy Teknoloji Savunma

Зазначається, що для запуску міні-ракет довжиною в 170 мм створений 550 мм пусковий механізм. Маса міні-ракети разом з одноразовим пусковим механізмом становить 500 грам.

На БЛА можна розмістити до 6 ракет. Максимальна дальність ураження міні-ракети складає 2 км, ефективна дальність – 100-500 метрів.

Протипіхотна боєголовка ефективна в радіусі 12 метрів. Бронебійність відповідає 2-му рівню по стандарту STANAG 4569.

Відзначається, що боєприпас є простим в експлуатації, економічним у порівнянні з аналогами і є повністю турецькою вітчизняною розробкою.

Варто нагадати, що турецький модульний боєприпас Kuzgun досяг дальності у 250 км з турбореактивним двигуном.

Авіаційні боєприпаси Kuzgun Фото: defenceturk.net

Боєприпас в залежності від потреби буде оснащуватися різними бойовими частинами – уламково-фугасною, термобаричною чи кумулятивна, а для наведення використовує інерціальну систему по GPS.

У концепції KUZGUN, продемонстрованій на IDEF 2019, боєприпаси планувалося використовувати із сухопутних, морських та повітряних систем. Тобто це ракета різних класів – «море-земля», «земля-земля» та «повітря-земля».

При своїй вазі у 100 кг Kuzgun зможе використовуватися з різних пілотованих та безпілотних літальних апаратів – БПЛА Akinci, літаками Hürjet, Hürkuş-C, F-16 та перспективний MMU. Окрім турецьких збройних сил, боєприпас пропонуватимуть і на експорт до зацікавлених країн.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

20 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

20 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

20 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

20 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

21 годину ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

21 годину ago