Новини

Ілон Маск більше не відповідає за Starlink в Україні

Після низки скандалів із закриттям доступу до використання супутникового інтернету Starlink Україною американський мільярдер Ілон Маск вирішив передати частину своїх супутників у користування Пентагону, щоб не брати участь у цій війні.Як розповів біограф підприємця Уолтер Айзексон у розмові з Washington Post, це нове угруповання супутників навіть отримало назву Starshield.

“Я розмовляв з ним коли це почалося, і одного разу пізно ввечері він сказав: “Чому я беру участь у цій війні? Я створив Starlink, щоб люди могли розслабитися, дивитися фільми на Netflix та грати у відеоігри. Я не хотів створювати щось, що могло б спричинити ядерну війну”, — розповів він.

Айзексон зазначив, що Маск після цього говорив із представниками Пентагону та ухвалив рішення продати деяку частину супутників американським військовим і передати повний контроль над ними. Таким чином, мільярдер перестав контролювати їх і відсторонився від геополітики.

При цьому він навіть створив “військову” версію супутників під назвою Starshield.

Біограф Маска вважає, що мільярдер зрозумів, що має надто багато влади і вирішив перекласти відповідальність за ухвалення важких рішень на владі США.

Варто зазначити, що Айзексон не уточнив, коли Маск передав управління частиною супутників Starlink Пентагону, проте інформація про запуск Starshield з’явилася у грудні 2022 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кожна ракета РФ, що летить по Україні, може нести ядерний заряд, – експерт

Росія постійно шантажує Україну застосуванням тактичної ядерної зброї. І фактично нести ядерний заряд можуть усі ракети,…

8 хв. ago

В Україну йде тепла суха осінь: синоптики уточнили прогноз погоди на середу, 9 жовтня

В Україні в середу, 9 жовтня, очікується невелика хмарність без опадів. Загалом погода, як на другий місяць…

17 хв. ago

“Повна ж@па”. Відставний генерал Кривоніс оцінив ситуацію на фронті для українських військ

Колишній заступник секретаря РНБО, екс-генерал Сергій Кривоніс охарактеризував ситуацію на фронті для ЗСУ як "повна…

25 хв. ago

З пенсії тепер будуть “здирати” податки: кого торкнеться у перше чергу

Українцям, які отримують пенсійні виплати, важливо знати податкові зобов'язання, які можуть застосовуватися до пенсійного доходу.…

35 хв. ago

NASA відправляє найбільший зонд для пошуку інопланетян біля Юпітера: чому туди

Найближчими днями в космос вирушить довгоочікувана місія NASA Europa Clipper, щоб вивчити супутник Юпітера Європу…

44 хв. ago

Для любителів шоколаду: “Мастер Шеф” Хіменес-Браво дав рецепт ідеального десерту

Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати смачну українську альтернативу трендовій дубайській шоколадці. Замість…

53 хв. ago