Новини

Ілон Маск більше не відповідає за Starlink в Україні

Після низки скандалів із закриттям доступу до використання супутникового інтернету Starlink Україною американський мільярдер Ілон Маск вирішив передати частину своїх супутників у користування Пентагону, щоб не брати участь у цій війні.Як розповів біограф підприємця Уолтер Айзексон у розмові з Washington Post, це нове угруповання супутників навіть отримало назву Starshield.

“Я розмовляв з ним коли це почалося, і одного разу пізно ввечері він сказав: “Чому я беру участь у цій війні? Я створив Starlink, щоб люди могли розслабитися, дивитися фільми на Netflix та грати у відеоігри. Я не хотів створювати щось, що могло б спричинити ядерну війну”, — розповів він.

Айзексон зазначив, що Маск після цього говорив із представниками Пентагону та ухвалив рішення продати деяку частину супутників американським військовим і передати повний контроль над ними. Таким чином, мільярдер перестав контролювати їх і відсторонився від геополітики.

При цьому він навіть створив “військову” версію супутників під назвою Starshield.

Біограф Маска вважає, що мільярдер зрозумів, що має надто багато влади і вирішив перекласти відповідальність за ухвалення важких рішень на владі США.

Варто зазначити, що Айзексон не уточнив, коли Маск передав управління частиною супутників Starlink Пентагону, проте інформація про запуск Starshield з’явилася у грудні 2022 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в обхід ТЦК: комбриг розповів, як це працює

Новий командир 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Олександр Охріменко схвально відгукнувся про рішення…

6 хв. ago

Українці зможуть отримувати пенсії у новий спосіб: нардеп розкрив деталі

В Україні готують законопроєкт, який передбачає можливість виплати пенсій через платіжну систему "Нової пошти". Це…

17 хв. ago

Вимовляти демобілізація скоро стане взагалі протизаконно: крик душі Олега Сенцова

Режисер Олег Сенцов від початку повномасштабної війни вже тривалий час захищає нашу країну від окупантів. Він був…

23 хв. ago

За самоволку не каратимуть: у Раді ухвалили законопроект

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект, який звільняє від відповідальності за самовільне залишення військової частини, якщо…

31 хв. ago

Як змусити орхідею цвісти: рослина випускатиме квітконоси знову і знову

Чим найкраще підживити орхідею, щоб вона швидко зацвіла. Орхідея – невимовно гарна квітка, але надзвичайно…

34 хв. ago

“Життя у кредит”: чому ексомбудсменку Денісову звинувачують у легалізації 1 млн доларів

У державної діячки з багаторічним досвідом, екснардепки та ексуповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової…

34 хв. ago