Новини

США тестують технологію, що може знищити велику кількість дронів одночасно

Управління міністерства оборони США з протидії безпілотним літальним апаратам, створене у 2019 році, працює над технологією, яка зможе нейтралізувати великі групи ворожих дронів. Про це пише Defensenews.

Популярність безпілотників на полі бою зростає величезними темпами. За даними аналітичного центру Royal United Services Institute, Україна щомісяця втрачає 10 тис. дронів у війні проти України. FPV-безпілотники менш ніж за $1000 здатні знищувати військову техніку вартістю мільйони доларів.

Поява на полі бою рою безпілотних літальних апаратів, які здатні літати скоординовано, є великою загрозою, на думку американських військових. Тому міністерство оборони США шукає способів протидії.

Для цього потрібно мати достатню кількість перехоплювачів. Це не обов’язково зенітні ракети. Для протидії безпілотникам можна використовувати можливості радіоелектронної боротьби та кінетичні перехоплювачі, включаючи 30 мм зброї.

Управління Пентагону з протидії дронам повністю зосереджене на створенні можливостей нейтралізації безпілотних літальних апаратів. З весни 2021 до літа 2023 воно провело чотири демонстрації.

Перше випробування було спрямоване на перевірку можливостей перехоплювачів із низьким рівнем побічної шкоди. Останній тест пройшов на полігоні в Аризоні та був спрямований  на протидію ударним дронам-камікадзе. П’яте випробування, яке покаже можливість нейтралізації рою БПЛА, заплановане на червень 2024 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стало відомо, коли червоні магнітні бурі припинять лупити по Землі

У п'ятницю, 20 вересня триває магнітна буря силою у сім балів. Геомагнітний шторм червоного рівня небезпечності, що…

3 хв. ago

“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони…

12 хв. ago

Красива губернаторка: чиновниця змусила шістдесят підлеглих займатися з нею коханням

Китайська 52-річна чиновниця Чжун Ян, сумно відома тим, що мала 58 коханців, виявилася корупціонеркою і загриміла за…

21 хв. ago

F-16 розбився через уламки ракети РФ: аналітики отримали нові дані про авіакатастрофу

Американський винищувач F-16 міг втратити керування через уламки російської ракети, які пошкодили двигун і систему керування.…

29 хв. ago

Учені через 5 років знайшли епіцентр поширення COVID-19: названо всіх “підозрюваних”

Поки у світі поширюється новий варіант COVID, вчені провели детальний аналіз генетичного матеріалу, взятого за допомогою…

39 хв. ago

Мобілізація в Україні — чи може отримати відстрочку 50-річний студент

В Україні немає вікових обмежень для отримання освіти. Тому навіть 50-річний або старший студент може мати…

49 хв. ago