Новини

Американці створили РЕБ для придушення китайських та російських супутників у космосі

Компанія L3Harris модернізувала новий «космічний РЕБ» Meadowlands. Незабаром система буде готова ефективно «глушити»супутники Китаю та Росії в космосі.Нова система призначена для створення тимчасових, “оборотних” перешкод супутникам зв’язку. Мобільна зброя Meadowlands має “глушити” космічні апарати противника на ранніх стадіях збройного конфлікту.

Програма Meadowlands є більш оптимізованою версією «космічної РЕБ», яка розпочала роботу на початку 2020 року. І хоча цю систему планувалося ввести в експлуатацію ще 2 роки тому, через технічні проблеми запуск відклали.

Проблеми, що виникли в ході випробувань, було вирішено, і програма переходить до фінальних етапів випробувань, заявили представники командування космічних систем. У відомстві додали, що технічні проблеми були викликані проблемами, які потребували складної переробки вузлів.

Тепер замість 14 стійок для обладнання, які були в попередній версії Meadowlands, нова оснащена радарними тарілками, встановленими на колісних трейлерах всього з двома стійками, що спрощують розгортання.

За словами генерал-майора Грегорі Ганьона, заступника начальника відділу космічних операцій з розвідки Космічних сил, зараз приблизно 400 супутників Китай використовує для дистанційного зондування, розвідки, спостереження та рекогностування.

«Їхня армада супутників на орбіті може відстежувати нас, може бачити нас, може передавати дані в свою мережу управління і наражати сили США на ризик, про який ми навіть не підозрюємо» , – додав Ганьйон.

Представники космічних сил США оголосили про плани збудувати 30 одиниць модернізованої системи Meadowlands.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як зрозуміти, що кросівки пора міняти: відповідь науки

Будь-який бігун скаже, що немає нічого кращого, ніж надіти абсолютно нову пару взуття. Однак ресурс спортивного…

3 хв. ago

Зіткнулися 28 авто: у США сталася найбільша аварія в історії перегонів (відео)

У США під час етапу чемпіонату NASCAR сталася масштабна аварія. У ній зіткнулися одразу 28…

11 хв. ago

Не допомогли з дружиною: українець влаштував погром у приймальні Мінсоцполітики (відео)

32-річний уродженець Волинської області розгромив приймальню громадян Міністерства соціальної політики України. Деталями та кадрами з місця подій…

19 хв. ago

Лукашенко люто відповів нардепу Дунді, який закликав ввести ЗСУ до Білорусі

Слова нардепа Олега Дунди, який висловив думку про необхідність перенесення військових дій на територію Білорусі, неабияк…

30 хв. ago

Генпрокурор звільнив свого ексзаступника Вербицького з органів прокуратури

Офіс генерального прокурора завершив службове розслідування стосовно ексзаступника генпрокурора Дмитра Вербицького. Його результати скеровано до…

37 хв. ago

Мовних патрулів не буде: на гучну ініціативу немає грошей

Івано-Франківська міська рада не виділяє грошей на мовні патрулі, самі патрулі не запрацювали. Про це…

39 хв. ago