Новини технологій

Як швидко знайти роботу в IT сфері: корисні поради

Стало відомо, які ресурси будуть корисними для пошуку роботи в ІТ та на що варто звернути увагу при виборі вакансій на сьогодні.Пошук віддаленої та високооплачуваної роботи – основна мета тисячі українців щомісяця. Сьогодні претенденти найчастіше розглядають вакансії в ІТ, включаючи можливість працевлаштування з дому, у комфортних умовах без необхідності відвідувати офіс. Потрібні розробники, тестувальники, аналітики, проектні менеджери як з досвідом роботи та кваліфікацією, так і новачки у сфері, пише itsider.com.ua.
Розглянемо докладніше, які ресурси будуть корисними для пошуку роботи в ІТ та на що варто звернути увагу при виборі вакансій на сьогодні.
Layboard.com
Гнучка платформа для працевлаштування в Україні, Євросоюзі та Америці. Сьогодні на порталі є понад 350 тисяч вакансій у різних сферах, у тому числі — в інформаційних технологіях. Доступний фільтр по країні, графіку роботи, рівню заробітної плати та типу зайнятості.
Більшість вакансій публікуються безпосередньо роботодавцем, що дозволяє безпосередньо контактувати з наймачем. Є можливість залишити відгук про посередників та обговорити поточні питання у коментарях чи на форумі.
LinkedIn
Професійний майданчик для працевлаштування кваліфікованих кадрів. Аудиторія сайту поширюється переважно на розробників, інженерів, HR, проектних менеджерів та СТО. Ресурс — не просто дошка оголошень, а повноцінна соціальна мережа з можливістю публікації постів, оголошень, внесення персональної інформації (досвід роботи, навички тощо), знайомства з потенційними роботодавцями та колегами.
Портал дозволяє згенерувати СV для проходження співбесід та внести у профіль максимальну інформацію про минулий досвід роботи. Пошук роботи може бути активним (з відгуком на вакансії) або пасивний (в очікуванні зворотного зв’язку від рекрутерів).
GitHub
Ресурс використовується з метою командного управління проектами та відкритим кодом, дозволяє професіоналам ділитися результатами своєї роботи та отримувати зворотний зв’язок. Портал дає змогу показати свої pet-проекти.
При виборі кандидатів рекрутери звертають увагу на кількість передплатників. Чим більша увага на профіль претендента – тим простіше пропозицій роботи можна отримати.
DOU
Платформа – професійний ресурс для розробників. Акцент ставиться на учасниках, їх відгуках на роботодавців, компанії, досвід та навички. DOU підійде для тих кандидатів, хто бажає краще вивчити сферу ІТ та поділиться своїми враженнями з іншими учасниками. Доступний гнучкий пошук вакансій як досвідчених фахівців, так і новачків. Є фільтр компаній за рейтингом, рівнем середньої заробітної плати, кількістю технічних фахівців, працевлаштованих розробників.
Користувачам доступні розділи форуму та головна сторінка для вивчення новин та обговорення питань щодо роботи у сфері ІТ.
 

Ольга Степанова

Recent Posts

Ця найважливіша навичка робить людей щасливішими, – психолог з Єльського університету

Докторка філософії, психологиня і викладачка Єльського університету Емма Сеппала розповіла, яка навичка дає емоційно розумним людям більше…

6 години ago

Українців хочуть змусити виплачувати борги за померлих родичів: у Раді зареєстрували законопроєкт

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонуює заборонити спадкоємцям відмовлятися від спадщини, якщо у померлого залишилися…

6 години ago

Президент «Енергоатому» так і не задекларував будинок тещі, де мешкає – «Схеми»

Президент «Енергоатому» Петро Котін в декларації за 2023 рік не вказав проживання у будинку в елітному селищі…

6 години ago

У Міноборони розповіли, коли і як запрацює е-кабінет військовозобов’язаних

Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявила,…

6 години ago

Парламент Грузії у другому читанні підтримав законопроєкт про “іноагентів” (відео)

Парламент Грузії 83 голосами підтримав у другому читанні законопроєкт "Про прозорість іноземного впливуʼ, проте це ще не…

6 години ago

Жерара Депардьє судитимуть за звинуваченнями в сексуальних домаганнях

75-річний французький актор Жерара Депардьє, якого 29 квітня затримала поліція, через звинувачення у сексуальних домаганнях, постане…

6 години ago