Новини політики

Нардепа Шуфрича замінили в комітеті ВР на зірку соцмереж Євгена Брагара

“Продайте собаку і заплатіть за газ” — виявляється все максимально просто. Принаймні саме таку “слушну” пораду дав народний депутат від “Слуги народу” Євген Брагар бабусі з мізерною пенсією, яка не витягувала комунальні послуги. Тепер нардеп очолить Комітет з питань свободи слова замість Нестора Шуфрича.

Собака в обмін на газ
Тоді розмова про собаку і комунальні послуги у прямому ефір викликала шквал обурення в українців, а згодом стала хітом і породила чимало мемів. Користувачі пропонували продати самого Брагара, з’явилося безліч світлин із собаками — на одній бабуся за кермом вже везе свого малого продавати, на інших чотирилапих тільки чекає серйозна розмова, а хтось вже заглядається і на кота.
Пса, якого Брагар порадив збагрити, звуть Шарик і живе він разом зі своєю господаркою на Кіровоградщині.

Це не перший скандал
Та скандальну славу Брагар встиг отримати ще до цього прямого ефіру, коли пожалівся до поліції на волонтерку, яка від водія міжміського автобусу вимагала вимкнути російський серіал. Євгеній Брагар у цьому вгледів дискримінацію російської мови, хоча на той момент вже тривала війна з Росією на сході України.

Скандал із елітними собаками ще більше підлив оливи і вже потім вибачення у соцмережах нардепу не допомогли. Своїми скандалами та недолугими вибаченнями він роздратував не лише користувачів, а й своїх колег. Ті без зайвих слів нагадали, що можна швидко з неба гепнутися об землю.

Вибачення Євгенія Брагара. Скриншот / Facebook / ©

Так, перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко зазначив: “Той моральний осуд, в який потрапив Брагар, той набір мемів, героєм яких він став — цього більш ніж достатньо з моральної точки зору, щоб людина зрозуміла і зробила якісь висновки”.

Нова посада для скандального нардепа
Та схоже образи минули, бо тепер Євген Брагар — депутат фракції “Слуга народу”, який відомий завдяки цій славнозвісній фразі — стане виконувачем обов’язків голови Комітету з питань свободи слова. Про це повідомив нардеп від “Голосу” Ярослав Железняк. Таким чином він замінить Нестора Шуфрича, котрого 20 вересня зняли з посади.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago