Новини політики

Правозахисник порівняв санцкції РНБО з “Філософським пароплавом”

Сучасна незалежна демократична і правова держава Україна вдається до радянщини?! Причому, як видається, з насолодою!.. Виявляється, що радянське мислення сидить у нас незалежно від віку до мозку кісток!

Так директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров відреагував на повідомлення про те, що схвалені РНБО санкції за контрабанду передбачають втрату деякими особами українського громадянства. А відповідно до ухваленого рішення готується передбачена національним законодавством процедура депортації трьох колишніх громадян України.

“Одразу нахлинули спогади: це вже було! За пропозицією Леніна позбавити громадянства та депортувати тих, хто протестував проти політики радянської влади, восени 1922 року вислали сотні кращих людей з Росії, України, Грузії – філософів, письменників, лікарів, інженерів, письменників, економістів, агрономів, кооператорів, педагогів – пароплавами з Петрограда, Одеси, Севастополя, поїздами з Москви та інших міст. Пізніше це явище отримало назву “Філософський пароплав”, – пояснив Є. Захаров. – Як сказав в інтерв’ю американській журналістці Лев Троцький, який назвав цю акцію “гуманизмом по-большевистски”: “Мы этих людей выслали потому, что расстрелять их не было повода, а терпеть было невозможно”.

Правозахисник вважає рішення про припинення громадянства відносно громадян, до яких застосували санкції за рішенням РНБО, свавільним та незаконним. Докладніше – за посиланням.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Любов переможе”: депутатка Марія Мезенцева вийшла заміж

34-річна українська депутатка від "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж та показала весільні кадри. Фото…

4 хв. ago

Хотів на фронт: працівника ТЦК засудили за втечу зі служби

Військового територіального центру комплектування засудили на три роки ув'язнення за те, що впродовж двох тижнів…

13 хв. ago

“Закохалася в обох”: Анджеліна Джолі зустрічалася з кількома чоловіками

Акторка після розлучення з Бредом Піттом присвятила себе роботі та дітям. Втім, інсайдери розповіли, ким…

24 хв. ago

В Україну повертаються масові відключення світла: з якої години вони почнуться

У понеділок, 20 травня, по всій Україні знову діятимуть графіки відключень світла. Втім, обмежувати електропостачання будуть…

32 хв. ago

Президент Ірану загинув: ЗМІ з’ясували подробиці авіакатастрофи

Президент Іранської Республіки Ібрахім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи. Про це повідомляє видання N12, посилаючись на свої обізнані джерела. За…

43 хв. ago

Безугла розкритикувала Сирського та назвала злочинцем командувача Обʼєднаних сил ЗСУ

Нардепка Мар'яна Безугла побувала на фронті з відрядженням. Повернулася депутатка, як вона сама каже, з поганими…

51 хв. ago