Новини політики

Росія знову хоче передати полонених Угорщині

Угорщина планує забрати чергову групу українських військовополонених через “посередництво” Російської православної церкви (РПЦ). Як і минулого разу, це відбувається без участі та погодження української сторони, повідомили джерела в українських спецслужбах.

За словами одного із співрозмовників, у середовищі “Руської православної церкви” активно обговорюється майбутній візит представників уряду Угорщини до РФ. За попередньою інформацією, він може відбутися орієнтовно 8-11 серпня.

“Мета візиту, зокрема, обговорення чергового раунду передачі українських військовополонених, які мають “угорське походження”. Як і минулого разу, все відбувається без участі та погодження з Україною, без правових підстав, що є грубим порушенням Женевських конвенцій та міжнародного гуманітарного права” , – розповів співрозмовник.

“З російського боку “переговорником” виступатиме член синоду РПЦ митрополит волоколамський Антоній (Антон Юрійович Севрюк)”, – уточнило джерело. З 7 червня 2022 року Антоній обіймає посаду голови відділу зовнішніх церковних зв’язків московського патріархату.

За словами співрозмовника, угорська сторона не має списку військовослужбовців, яких вони хотіли б забрати з російського полону. “Наразі пошуком та відбором закарпатців серед полонених та складанням списку займаються російські спецслужби. До приїзду угорської делегації планується сформувати групу з 10-15 українських військових”, – додало джерело.

“Вимога угорців – угорська етнічна приналежність та знання угорської мови. Ця вимога беззастережна. Угорці не прийматимуть нікого, крім представників угорської національної меншини в Україні”, – розповів співрозмовник у спецслужбах.

Ольга Степанова

Recent Posts

Деяких студентів мобілізують до ЗСУ в жовтні: кого це стосується

Більшість студентів може розраховувати на відстрочку від призову, проте все ж деяких з них можуть мобілізувати.…

2 хв. ago

“Доведеться підвищувати вдвічі”: українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

В Україні вже з перших днів жовтня інтернет-провайдери почали підвищувати ціни на свої послуги. Про…

14 хв. ago

Українець стане наймолодшим кардиналом Ватикану: що це означає

Український священник стане кардиналом у Ватикані. Йдеться про Миколу Бичка, єпарха Мельбурнської єпархії Петра та…

21 хв. ago

111-річний відлюдник провів століття у печері: який він має вигляд

В Індії з печери вивели відлюдника, який провів там майже все своє життя, імовірно 100…

46 хв. ago

Повістки вручатимуть “прозоро” – ТЦК зобов’язали до нових правил

Міністерство оборони України затвердило нову інструкцію, яка регламентує використання портативних відеореєстраторів під час вручення повісток…

53 хв. ago

Скандал у Туреччині. Арбітриню усунули через її секс-відео з інспектором ФІФА

24-річна арбітриня Еліф Караарслан потрапила в гучний скандал після того, як відео її сексу з 61-річним інспектором…

56 хв. ago