Новини суспільства

ПАРЄ визнала геноцидом депортацію українських дітей до Росії

Парламентська Асамблея Ради Європи визнала, що примусове переміщення українських дітей до РФ відповідає ознакам геноцидуПро це повідомила член української делегації, нардеп Євгенія Кравчук у Facebook.

Вперше в офіційному документі такого рівня згадується термін “геноцид” щодо дій РФ. ПАРЄ також офіційно визнала ордер на арешт Путіна та уповноваженої з прав дітей РФ Марії Львової-Бєлової.

Прийнята Резолюція ПАРЄ наголошує, що задокументовані факти депортації та насильницького переміщення українських дітей підпадають під дію Конвенції про геноцид 1948 року, стаття 2 якої визначає, що насильницьке переміщення дітей з наміром знищити, повністю або частково, національну, етнічну, расову чи релігійну групу вважається злочином геноциду.

ПАРЄ вітає рішення Міжнародного кримінального суду від 17 березня 2023 року про видачу ордерів на арешт президента рф путіна та уповноваженої з прав дитини Львової-Бєлової за воєнні злочини незаконної депортації та переміщення українського населення та закликає держав-учасниць Римського статуту вжити всіх можливих заходів для виконання своїх зобов’язань щодо цього рішення.

Резолюція закликає вжити негайних заходів для припинення незаконного примусового переміщення та депортації українського населення.

Асамблея також підкреслює необхідність реєстрації та моніторингу окремих випадків як для того, щоб забезпечити механізми швидкого відшкодування, так і для збору доказів з метою притягнення винних до відповідальності.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Модний апокаліпсис у Кремлі: Захарова не змогла “проковтнути” принт Зеленського

Під час чергового звернення до нації президент України Володимир Зеленський з’явився в ефірі у чорній…

6 хв. ago

Що носити взимку: 5 стильних поєднань, щоб теплий одяг не повнив фігуру

Осінь та зима - час, коли хочеться не тільки відчувати комфорт і тепло, але й…

29 хв. ago

Син експрезидента-втікача Януковича отримав громадянство РФ

Олександр Янукович, син колишнього президента України Віктора Януковича, отримав російське громадянство. Про це пишуть російські ЗМІ із…

38 хв. ago

На пляжі знайшли моторошну істоту, схожу на морського динозавра: фото

На узбережжі Тихого океану поблизу американського міста Лагуна Нігел (штат Каліфорнія) місцеві мешканці знайшли дивну…

46 хв. ago

Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум

Кабінет Міністрів України змінив правила вручення повісток від територіальних центрів комплектування, прирівнявши їх до судових.…

53 хв. ago

Туреччина вдарила по об’єктах курдів в Іраку та Сирії

Туреччина завдала ударів по об'єктах Робітничої партії Курдистану (РПК), розташованих на півночі Іраку та Північній…

1 годину ago