Новини суспільства

Скандал у столичній школі : звільнилася вчителька, яку звинуватили у булінгу щодо дітей

Історія про вчительку молодших класів, яка займалася булінгом по відношенню до дітей у школі №216 на Оболоні, отримала продовження. Вчителька звільнилася одразу після розголосу справи у соціальних мережах.

Про це повідомляє ТСН.

Дивну поведінку викладачки обговорював увесь Київ. Вона, за словами батьків, собі дозволяла ображати та принижувати дітей. Окрім того, кажуть вони, кепкувала з людей, які воюють на фронті. Вчителька нібито казала, що Росія не погана і війну не починала, мовляв, у всьому винна Америка.
Про вчительку розповіла в соціальній мережі мама хлопчика, який навчається у школі №216. За словами жінки, вчителька Наталія Б. займається булінгом щодо до дітей – ображає, обзиває, принижує. Одного разу навіть вдарила її сина, але він побоявся у цьому зізнатися матері. А коли розповів, то за це педагогиня отримала лише догану – дітей більше не била, а от булінг продовжувала.
На масові скарги батьків директорка школи сказала, що не може звільнити вчительку, бо та працює від дня відкриття закладу.
Щодо факту булінгу мати хлопчика звернулася з заявою до столичної поліції. Правоохоронці розпочали перевірку фактів булінгу з боку вчителя до дітей.

Як розповіли в Оболонській РДА, всіх обурила поведінка вчительки:

“Ми дали школі доручення – провести відповідні заходи, аби врегулювати цю ситуацію. Але вже 15 травня вчителька початкових класів була звільнена з роботи. Тобто, ми планували провести перевірку, але людина вже звільнилася. Вона зрозуміла, що згідно з законодавством наслідки для неї будуть серйозні і просто звільнилася з роботи”, – повідомили в Оболонській РДА.
Там додають, що не мають повноважень втручатися в автономні права навчального закладу, але як орган контролю, який відповідає за створення безпечних та нешкідливих умов навчання, надали доручення школі розібратися в тій ситуації, що склалася з учасниками освітнього процесу.
В поліції Києва кажуть, що перевірка дій вчительки триває – опитують свідків та збирають інформацію про факти булінгу. Якщо факти цькування і приниження дітей будуть доведені, то це не знімає з вчительки відповідальності, навіть у тому випадку, якщо вона звільнилася з навчального закладу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

14 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

19 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

19 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

19 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago