Новини

“Укрзалізниця” почала блокувати облікові записи за перепродаж квитків

“Укрзалізниця” блокує у своїх системах облікові записи осіб, які масовано скуповують квитки на потяги для перепродажу.В “Укрзалізниці” пояснили, що робити, якщо раптом ваш обліковий запис підпав під блокування.

Мобільний застосунок “Укрзалізниці” є найпопулярнішим каналом продажу квитків та має понад 1 млн активних користувачів. 98% з них купують не  більше 5 квитків на тиждень. Однак деякі користувачі здійснюють масові замовлення, іноді понад 500 квитків.

Ба більше, замовлення здійснюються постійно на різних пасажирів.

“Для уникнення спроб перепродажу квитків (а оголошення про таке можна знаходити на різноманітних онлайн-платформах) “УЗ” змінює процеси, щоб спростити купівлю квитків добросовісним клієнтам та перешкодити діяльності “квиткових спекулянтів”, – йдеться у повідомленні “УЗ”.

Тож, фахівці постійно аналізують аномальну активність окремих облікових записів і у випадку, якщо вони використовуються не для бронювання індивідуальних поїздок, а для масованого викупу квитків на різні прізвища – такі облікові записи можуть призупинятися.

Які акаунти можуть заблокувати

Користувачів, що постійно оформлюють квитки не для себе, а на різних пасажирів (на 10 та більше протягом тижня). Нагадаємо, згідно Правил перевезення пасажирів, якщо є потреба оформити групу понад 10 людей, такі поїздки оформлюються як групові замовлення.

Підставою для блокування може стати також аномальна активність по поверненням квитків і купівлі на інші прізвища тих же місць (це – тактика перекупщиків, які вибирають місця, як тільки поступають до продажу, а потім підшуковують покупців).

Що робити, якщо обліковий запис заблоковано

В “Укрзалізниці” також розповіли, як оформлювати групове замовлення за правилом та використовувати застосунок для власних подорожей з родиною та друзями.

Ольга Степанова

Recent Posts

У поляків змінилась позиція щодо українських біженців

Кількість поляків, які вважають, що їх країна повинна приймати українських біженців сягнула рекордно низького показника…

7 хв. ago

Чоловік “зіпсував” медовий місяць, пішовши наперекір дружині, запросивши разом із ними іншу пару

Жінка стверджує, що її чоловік зіпсував їм медовий місяць, запросивши в поїздку свого найкращого друга…

15 хв. ago

Бюстгалтер розбрату: вчений відрікся від свого дослідження, але жінки мають знати правду

У 2013 році новинні видання по всьому світу оприлюднили інформацію про французьке дослідження, яке показало, що…

24 хв. ago

Що відбувається з дорослим, коли він п’є грудне молоко

Протягом тривалого часу люди використовували грудне молоко не тільки для годування дітей. У першому столітті Пліній Старший…

32 хв. ago

Міноборони анонсувало запуск відстрочок у “Резерв+”: хто зможе отримати

У застосунку "Резерв+" незабаром з'являться нові важливі функції для військовозобов'язаних. Про це повідомила заступниця міністра…

37 хв. ago

Коли настане кінець світу: у записах Ньютона знайшли передбачення

Вчені заявили, що знайшли у записах Ньютона передбачення дати кінця світу. Свідками цієї події можуть…

42 хв. ago