Новини

Пес Патрон відсвяткував день народження у яскравій вишиванці

Знаменитий пес Патрон, який допомагає чернігівським саперам розміновувати деокуповані території та отримує нагороди за плідну роботу, відзначив свій 4-й день народження. З нагоди свята на сторінці народного улюбленця з’явилися веселі фото, на яких він позував у жовто-блакитній вишиванці.“Не дуже пам‘ятаю свій перший рік, лише спалахи такі. Спалах – мене облизує мама. Спалах – я граюсь з братиками і сестричками. Спалах – я в обіймах якогось чудового хлопчика, а біля нього такий високий чоловік у формі з добрими очима. То був Михайло, який лишень повернувся з АТО, і поїхав з сином виконати найбільше його бажання на той час: мати пса на ім‘я Патрон. Ну потім спалах – і я чогось гризу все, що бачу, досі не можу забути це знайомство з дружиною Михайла”, – йдеться у дописі в Instagram від імені Патрона.

“Але я чітко пам‘ятаю майже кожен день останніх 1,5 року. Початок повномасштабного вторгнення, як ворог поливав моє місто палаючими кулями. Тоді в мені щось перевернулось. Я наче відчув разом зі всіма українцями ось це “Е ні, так не буде”. І почав теж свою боротьбу”, – також зазначається там.

Крім того, у дописі від імені відомого помічника подякували українцям, які підтримували його: “Я хочу подякувати вам за віру, любов і допомогу. За кожне серденько в коментарях та тривожне “як ти?”, коли в новинах в черговий раз кажуть, що я не ок. За кожен донат, за кожний подарунок дітям, тваринам та саперам. За це вам вдячний, люблячий лизь зі смаком вершкового морозива”.

Патрон – пес-сапер в ДСНС, пес доброї волі в ЮНІСЕФ та директор з комунікацій в UAnimals. Собака-винюхувач вибухівки здобув велику популярність на початку російсько-української війни. За даними ДСНС, до 19 березня минулого року він допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими окупантами на українських територіях. За цей доволі короткий проміжок часу джек-рассел-тер’єр став улюбленим героєм не лише для дітей, а й для дорослих.

Патрон почав нести службу у ДСНС у віці 6 місяців, до квітня 2022 року йому виповнилося 2,5 роки. Він має власну сторінку в Instagram, за якою на даний момент стежать більше 400 тисяч підписників.

У травні 2022 року президент України Володимир Зеленський нагородив пса медаллю “За віддану службу”, а його господаря Михайла Ільєва – орденом “За мужність” III ступеня.

До слова, господар Патрона Михайло Ільєв – керівник піротехнічної групи управління ДСНС у Чернігівській області. Кілька тому він подарував своєму синові джек-рассел-тер’єра, який, як спершу планувалося, мав брати участь у різноманітних виставках. Проте після 24 лютого 2022 року улюбленець став сапером.

Ольга Степанова

Recent Posts

Підвищення податків в Україні: хто платитиме більше і як це вплине на ріст цін

Верховна Рада підвищила податки. Законопроєкт, який викликав багато суперечок і серед депутатів, і серед громадськості, остаточно…

3 хв. ago

Російські військові дезертирують та просять прихистку у Франції: ЄС видав перші візи

Російські військові, які висловили антивоєнну позицію та не стали воювати проти України, або ж втекли з…

11 хв. ago

“Я тобі носа зламаю”: у Києві чоловік напав і травмував інспекторку з паркування

У Києві чоловік напав на інспекторку з паркування. Він погрожував жінці зламати ніс, якщо вона йому випише…

21 хв. ago

Росія заплатить Брунею, щоб його команда зіграла з ними у футбол

Збірна Росії з футболу вкотре стала об'єктом глузувань. Все через те, що планує зіграти проти…

31 хв. ago

Знайшла через 25 років: жінка стала поліціянткою, щоб покарати вбивцю свого батька

Жінка з Бразилії, яка присвятила все своє життя пошукам вбивці батька, змогла нарешті здійснити свою…

39 хв. ago

І таке по всій Україні: ТЦК влаштували масові облави у Києві, Дніпрі, Харкові та інших містах

Ввечері 11 жовтня по всій Україні співробітники ТЦК разом із Національною поліцією влаштували масові облави.…

42 хв. ago