Новини

Топ-5 професій, які будуть затребувані через 5 років

З плином часу суспільство змінюється, потребує більше різних професій. Деякі професії згодом взагалі можуть зникнути, а деякі, навпаки, набиратимуть все більшої популярності. Видання PБК-Україна склало перелік професій, яких потребуватиме суспільство вже у найближчі 5 років.

ТОП-5 професій, які будуть потрібні за 5 років

Новини.LIVE склали ТОП-5 професій, які будуть потрібні найближчим часом. 

Розробник штучного інтелекту

У наше життя вперто суне штучний інтелект — від автоматизації до медицини. Самі ж розробники ШІ відповідають за створення і вдосконалення алгоритмів, які допомагають комп’ютерам навчатися і ухвалювати рішення. Тому на цю професію попит буде шалений.

Фахівець з кібербезпеки

Фахівці з кібербезпеки відповідають за захист комп’ютерних систем та мереж від зловмисників і кіберзагроз. Ця професія буде популярна завжди.

Експерт з Big Data

Для великих і середніх компаній стає все важливішою обробка і аналіз даних. Експерти з Big Data все частіше розроблятимуть стратегії збору і аналізу даних для отримання цінної інформації та виявлення нових трендів.

Аналітик даних

Для ухвалення стратегічних рішень у бізнесі стає ключовою аналітика. Тому такі фахівці будуть довго затребуваними.

Експерт зі здоров’я та фітнесу

Останнім часом зростає зацікавленість у здоровому способі життя. Це відкриває нові можливості для експертів зі здоров’я та фітнесу. Вони розробляють програми для покращення фізичного та психічного здоров’я.

Нагадаємо, у Польщі бракує фахівців серед чоловіків у будівничій сфері. Це пов’язано з тим, що більшість працівників повернулися в Україну, щоб захищати дім від ворога.

За офіційними даними, близько 300 тис. українців мали посвідки на проживання в Польщі до повномасштабного вторгнення, але реальна кількість українців, які проживали у Польщі, становила приблизно 1,5 млн осіб.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

8 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

21 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

31 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

43 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

59 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

59 хв. ago