Новини суспільства

Українські військові медики отримали нові захисні костюми в рамках допомоги від США (ФОТО)

Всього було отримано 5000 комплектів

Командування Медичних сил Збройних сил України за сприяння Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США отримало 5000 комплектів спеціальних захисних костюмів та бахіл. Про це пише Експерт з посиланням на Фейсбуці пресслужби командування Медсил ЗСУ.

“Санітарно-епідеміологічним управлінням командування Медичних сил Збройних сил України за сприяння Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США було отримано 5000 комплектів спеціальних захисних костюмів та бахіл. Ці засоби індивідуального захисту найближчим часом будуть передані у регіональні санітарно-епідеміологічні управління та мобільні лабораторії, які знаходяться у районі проведення операції Об’єднаних сил, де будуть використовуватися медичним персоналом при роботі з хворими на гостру респіраторну хворобу COVID-19, та при проведенні лабораторних досліджень небезпечного біологічного матеріалу”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ця допомога повністю забезпечить потребу лікарів-епідеміологів і фахівців мікробіологічних лабораторій санітарно-епідеміологічних підрозділів Медичних сил Збройних сил України у засобах захисту та посилить їх спроможності у боротьбі з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в українському війську.

Нагадаємо, станом на 14 травня у Збройних силах України на COVID-19 хворіли 480 військових. За минулу добу зареєстровано 19 нових випадків. З них четверо осіб госпіталізовані. На ізоляції (у тому числі самоізоляції) перебувають 116 осіб. Всього за час пандемії одужали 24 415 осіб, померли 88. Від початку вакцинальної кампанії у ЗСУ 51 295 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 3 281 військовий медик. Повторно провакцинована 281 особа. За минулу добу щеплено 769 осіб.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

22 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

23 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

23 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

23 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

23 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

23 години ago