Новини суспільства

В Одесі чоловік одружився на жінці з інвалідністю, щоб уникнути мобілізації

У соцмережах укладання фіктивного шлюбу між військовозобов’язаним та жінкою, яка має інвалідність, коштує від 8 тис. грн до 20 тис. грн.Військовозобов’язані фіктивно одружуються з жінками, які мають інвалідність, щоб уникнути мобілізації

В Україні розгортається ціла «індустрія» шлюбів військовозобов’язаних з тими жінками, які мають інвалідність. Згідно із законом, чоловіки, які мають дружину з інвалідністю та є єдиними доглядальниками, мають право на відстрочення від мобілізації.

В соцмережах за укладання фіктивного шлюбу між військовозобов’язаним та жінкою, яка має інвалідність, пропонується від 8 тис. грн до 20 тис. грн.

Серед оголошень є й такі, де жінок з інвалідністю шукають жінки. Як виявилось, це вони роблять, щоб допомогти своїм коханим виїхати за кордон.

Зокрема, в Одесі 32-річний чоловік уклав шлюб із 56-річною жінкою, яка має інвалідність. За свідоцтво про шлюб він заплатив гроші, і за його допомогою він хотів виїхати за межі України. Деталі цієї історії повідомила пресслужба Держприкордонслужби.

У пункті пропуску «Старокозаче» прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно зі співробітниками СБУ затримали чоловіка, який уклав фіктивний шлюб із метою виїзду за кордон.

Під час прикордонного контролю у правоохоронців виникла підозра щодо незвичайної нареченої пари. Різниця у віці у молодят була суттєвою, і жінка виявилася старшою за чоловіка більш ніж на 20 років. Щобільше – дата укладання шлюбу збігалася із днем «весільної» подорожі за кордон.

Виявилося, що «іскра» у стосунках між нареченими пролетіла лише з однією метою – для виїзду чоловіка за кордон. 32-річний громадянин України скористався оголошенням в інтернеті про можливість «з’єднати серця» з жінкою, яка має інвалідність. Вартість такої послуги – вісім тисяч гривень.

Жінка – родом з Одеси, а її наречений – із села у Южненській міській громаді Одеської області. Він приїхав до міста, щоб укласти шлюб зі своєю «коханою», а після пари попрямувала у бік кордону. Нібито – вирушила за кордон у весільну подорож.

У пакет послуг з одруження включили також таксі до пункту пропуску на кордоні та дали супроводжуючу, яка мала все проконтролювати. Але афера не вдалася і всіх учасників злочинної змови затримали та передали представникам Національної поліції.

Нагадаємо, в Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан у зв’язку з військовою агресією Росії проти нашої країни. Під час мобілізації військовозобов’язані не можуть залишати Україну та виїжджати за кордон. І навіть у разі наявності так званого «білого квитка» – не все так просто.

Ольга Степанова

Recent Posts

Меланія Трамп розповіла, за що її вперше відчитав Дональд

54-річна Меланія Трамп, дружина кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, розкрила у…

9 хв. ago

В Ірландії українським біженцям більше не надаватимуть безкоштовне житло

З березня 2025 року українським біженцям, які будуть прибувати до Ірландії, не надаватимуть житло. Такі пропозиції…

18 хв. ago

Прихильником звільнення Буданова є глава ОП Єрмак: ЗМІ озвучили причини

Чутки про звільнення керівника ГУР МО Кирила Буданова активно поповзли минулого тижня, і сталося це не просто…

27 хв. ago

На Сонці помітили нові спалахи: чи очікуються магнітні бурі до кінця тижня

Довготривала магнітна буря, яка трималась на Землі тиждень, нарешті потроху знижує свій вплив. Однак астросиноптики попереджають…

36 хв. ago

Від тарифів на газ очі стануть квадратними: як комуналка “спустошить” гаманці

З 2025 року в Україні буде запроваджено єдиний тариф на постачання газу всім споживачам. Проте…

44 хв. ago

Секретний список: які озброєння США можуть передати Україні – CNN

Вище військове командування США в Європі підготувало список американських систем озброєння, які могли б допомогти…

51 хв. ago