Новини суспільства

Гордон – президентові ФК “Інгулець” Поворознюку: Жирна, відбита свине, ти маєш відповідати за базар. Обґрунтуй те, що сказав про мене, або перепроси

Український журналіст, засновник інтернет-видання “ГОРДОН” Дмитро Гордон заявив, що український бізнесмен, президент футбольного клубу “Інгулець” Олександр Поворознюк поширює про нього неправдиву інформацію, яка повністю збігається з російською пропагандою.

Про це Дмитро Гордон сказав під час стриму з телеведучим Василем Головановим 11 грудня, запис ефіру опубліковано в YouTube, пише видання Гордон

Поворознюк 10 грудня дав інтерв’ю YouTube-каналу Politeka. Під час інтерв’ю він, зокрема, заявив, що Гордон – “агент ФСБ” і що журналіст має нібито квартиру в Москві, записану на тещу.

“Багато хто хоче зайняти нішу епатажної людини. Вона завжди, звісно, популярна. Не тільки в Росії. У нас в Україні теж є люди, які хочуть виділятися і виділяти, – сказав Гордон. – Мені вчора надіслали відео з Поворознюком. Це дуже кумедна фігура. Така жирна, відбита свиня… Хоча це, напевно, я погано сказав, бо ображаю свиней. Скажімо, жаба. Він належить до категорії людей, які думають зробити собі імідж на очорненні популярних людей”, – сказав Гордон.

Журналіст підкреслив, що обидва твердження, які про нього озвучив Поворознюк, – брехня.

“Це опудало повторило наративи російської пропаганди. Російська пропаганда не знає вже, що робити, як заткнути рота Гордону. Вони не розуміють. Вони знають одне: мої відео в Росії дивляться десятки мільйонів людей. Я для своєї країни роблю величезну справу, бо я кажу правду, розповідаю про те, що я знаю і бачу, і багато людей у Росії починають замислюватися – вони ж дістають однобоку інформацію. Я їм даю інформацію правдиву. Тому в Росії – я не лінуюся це повторювати – безпрецедентного комплексу заходів проти мене вжили, якого не було ні проти кого з громадян України за всі роки української незалежності”, – заявив Гордон.

Журналіст нагадав, що в Росії проти нього відкрили кримінальну справу за кількома статтями, оголосили в розшук, заочно заарештували, занесли до реєстру екстремістів і терористів, а пізніше визнали “іноагентом”. Паралельно, продовжив Гордон, російська влада шукала способи, як його зганьбити. Через російського пропагандиста Андрія Караулова вони поширили інформацію, нібито в Гордона в самому центрі Москви – “з вікнами на Кремль”, в елітному комплексі Four Seasons – є квартира вартістю 1 млрд руб., записана на тещу. Караулов стверджував, що український журналіст нібито здає цю нерухомість за 1 млн руб. на місяць.

“Караулов п’ять сюжетів присвятив цьому. Він тряс якимсь папірцем, говорив: “Ось, дивіться, папірець-витяг. Бачите, ось у Гордона квартира на тещу…” Я кілька разів говорив: “Друзі, у мене немає не те що в Москві, у Росії взагалі ні нерухомості, ні бізнесу. Нічого! Нема й не було. Ні на кого з моїх родичів нічого не записано”. Зрештою я кажу росіянам, керівництву Росії: “Якщо є щось, то заберіть!” Скажіть: “От, ми забрали!” То всі ж мовчать, – сказав Гордон. – І ця жирна, тупа, тупоголова жаба на прізвище Поворознюк повторює наративи російської пропаганди”.

Журналіст звернувся до Поворознюка і закликав надати докази озвученої ним інформації, а якщо немає доказів – попросити вибачення.

“Тебе ж чотири рази притягували до кримінальної відповідальності і ти сидів. Тобто ти розумієш, що за законами місць, де ти був, ти маєш відповідати за базар. Ти маєш обґрунтовувати те, що говориш. Тому я закликаю тебе обґрунтувати те, що ти сказав, а якщо не зможеш обґрунтувати, перепроси. А якщо не зможеш попросити вибачення, якщо не буде сил попросити вибачення, я тобі присвячу час. Зіпсую тобі репутацію і зіпсую життя. Тому що так просто своїм брудним, тупим ротом вимовляти такі речі я тобі не дозволю”, – сказав Гордон.

Поворознюк – власник зареєстрованої в Кіровоградській області агрофірми “П’ятихатська”. Як повідомила “Економічна правда”, фірмі належить 20 тис. га землі. В інтерв’ю виданню Поворознюк розповів, що дохід групи його компаній становить “кілька сотень мільйонів [гривень на рік]”.

Бізнесмен також повідомив, що в нього чотири судимості (“три за бійки, а четверта, виходить, економічна”, за “крадіжку солярки з кар’єру”) і що тричі на нього робили замах. “Жорсткі [замахи] – три: розстріляна машина, підірвана машина і граната [у кабінеті]”, – сказав він.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну опубліковане в соцмережах відеозвернення Поворознюка до президента України Володимира Зеленського стало вірусним. “Вово, ..баш їх, бл..дь, а ми тобі будемо помагати”, – сказав тоді бізнесмен.

Джерело: Гордон

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація з-за кордону: чи виженуть українських чоловіків інші країни

З 18 травня українські чоловіки, які перебувають за кордоном, зіткнулися з тимчасовим призупиненням консульських послуг…

5 години ago

15-разові: перемога “Шахтаря” на класі та за рахунок потужного складу

У суботу, 11 травня, донецький "Шахтар" виграв чемпіонат української Прем’єр-ліги сезону 2023/24, ставши 15-кратним чемпіоном України.…

5 години ago

Наша планета на межі масового вимирання. Вчені спрогнозували, у кого є шанс вижити

Життя існує на Землі щонайменше 3,7 мільярда років. За цей час відбулося 5 масових вимирань,…

5 години ago

“Постріл собі в ногу”: чому ідея Польщі повертати українських чоловіків ударить по ній же

Польща зобов’язалася допомогти Україні з репатріацією українських чоловіків, які ухиляються від мобілізації, проте це може завдати…

5 години ago

Німецькі депутати пропонують країнам НАТО захищати українське небо

Депутати, що входять до низки німецьких політичних партій, зокрема й урядущої Вільної демократичної партії (ВДП) та Союзу…

5 години ago

Росія вербує правих екстремістів та криміналітет для терактів на Заході

Росія вербує ультраправих екстремістів та представників криміналітету для здійснення нападів у Великій Британії та інших країнах НАТО.…

5 години ago