Новини

Найбільший попит роботодавців в Києві: продавці, патрульні поліцейські, вчителі

Станом на 1 серпня 2023 року на обліку Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ) перебувало 2,8 тис. безробітних та налічувалось 7,8 тис. вакансій.Про це повідомляє прес-служба КМЦЗ.

У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігався на працівників сфери торгівлі та послуг (21%), серед яких затребувані продавці продовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, соціальні робітники, поліцейські патрульної служби, охоронники, помічники вихователів.

Високий попит: (18%) на вчителів закладів загальної середньої освіти, фармацевтів, вихователів закладів дошкільної освіти, інженерів, лікарів загальної практики, сімейних лікарів, практичних психологів, економістів.

Також високий попит на кваліфікованих робітників з інструментом — 17% (швачки, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсарі різних спеціальностей, монтажники радіоелектронної апаратури та приладів, електрогазозварники, малярі).

Залишається високим попит (по 13% відповідно) на представників найпростіших професій (робітники з комплексного прибирання будинків, прибиральники службових приміщень, двірники, підсобні робітники, прибиральники територій, вантажники) та на фахівців із досвідом роботи — сестер медичних (братів медичних), бухгалтерів, сестер медичних (братів медичних) з дієтичного харчування, асистентів вчителя, електромеханіків, вихователів.

Серед робітників з обслуговування устаткування (10%) затребувані водії автотранспортних засобів, токарі, трактористи, машиністи залізнично-будівельних машин, водії трамваїв, оператори верстатів з програмним забезпеченням, машиністи помпових установок, фрезерувальники.

Ольга Степанова

Recent Posts

Масований ракетний обстріл: Ізраїль під ударом з Лівану

У п'ятницю, 20 вересня, північні райони Ізраїлю опинилися під масованим ракетним обстрілом з території Лівану.…

26 секунд ago

Дорожній фонд повертається? Уряд запланував десятки мільярдів на ремонт доріг

В Уряді та Верховній Раді тривають активні обговорення проєкту бюджету на 2025 рік. Проєкт головного фінансового документа…

5 хв. ago

Поїдуть на фронт: військові у відпустці піймали “на гарячому” підпалювачів авто (фото)

Українські захисники "на гарячому" піймали двох підпалювачів авто. Щоби це стало можливим, вони у відпустці…

14 хв. ago

У Китаї за ґрати відправили топчиновницю, яка завела на роботі 58 коханців

Китайська топчиновниця Чжун Ян опинилася за ґратами за корупцію. Але ця новина не була б…

23 хв. ago

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий, виступаючи на Саміті перших леді та джентльменів, зробив важливу…

31 хв. ago

За ціною від 10 до 20 тисяч доларів: опубліковано рейтинг найбільш надійних авто з пробігом

Аналітики американського агентства Consumer Reports склали рейтинг найнадійніших уживаних автомобілів. Серед найдоступніших моделей, представлених на…

40 хв. ago