Згаданий документ встановлює, що внаслідок вимушених змін рецептури, які пов’язані з відсутністю або недостатністю відповідної сировини, на період дії воєнного стану:
обов’язкова інформація про харчовий продукт, що зазначається на його маркуванні відповідно до статті 6 Закону України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів” (крім інформації, яка зазначається відповідно до пунктів 1, 5 і 6 частини першої статті 6 зазначеного Закону), може відрізнятися від фактичних параметричних значень цього продукту;обов’язкова інформація на маркуванні харчового продукту, яка зазначається відповідно до пункту 3 частини першої статті 6 Закону України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”, може відрізняється від фактичного складу цього продукту. При цьому споживача необхідно у будь-який можливий спосіб поінформувати про наявність речовин у харчовому продукті, які можуть спричинити алергічні реакції або непереносимість.Отже, Держпродспоживслужба звертає увагу споживачів, що наразі обов’язковою і виключно достовірною інформацією на маркуванні харчового продукту є:
назва харчового продукту;кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання;мінімальний термін придатності або дата “вжити до”.
В Україні розмір пенсії залежить не тільки від норми страхового стажу чи віку виходу на…
У 2025 році власники житлової нерухомості мають сплатити податок за додаткові квадратні метри до липня.…
З 2026 року в Україні можуть запровадити обов’язкову вакцинацію проти вірусу папіломи людини (ВПЛ) для…
Підтримка здоров'я очей є важливим аспектом загального стану організму. Поліпшити зір та уникнути хвороб можна…
У кожній країні оренда житла має власні характерні особливості, з якими варто ознайомитися заздалегідь, щоб не потрапити…
В Україні проект масштабної пенсійної реформи передбачає запровадження бальної системи з 1 липня 2025 року.…