Новини

Більшість українців не готові відмовитися від вступу до НАТО в обмін на мир – соціологи

Сімдесят шість відсотків українців вважають неприйнятним для країни відмову від заявки на вступ до НАТО “в обмін на мир”, згідно з останніми опитуваннями Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).Частка тих, хто наполягає на вступі до НАТО, а не на отриманні гарантій безпеки, зросла з 39% до 58% з травня 2022 року, повідомив КМІС 10 липня.

Результати опитування показують, що загалом 89% українців хочуть, щоб їхня країна стала членом НАТО, причому цей показник коливається від 79% на сході України до 93% у західних регіонах.

“Важливо ще раз підкреслити, що не бажання українців вступити до НАТО “спровокувало” Росію, а навпаки, російська агресія стала каталізатором суспільної підтримки євроатлантичної інтеграції, – зазначив Антон Грушецький, виконавчий директор КМІС.

“Водночас, чим довше триває війна, тим більше українці наполягають на повноправному членстві в НАТО, а гарантії безпеки з боку інших держав виглядають менш переконливими”.

У своєму прес-релізі КМІС використав результати двох опитувань, проведених 10-21 травня та 26 травня – 5 червня. Інститут опитав 3538 повнолітніх українців, які проживають на підконтрольних Києву територіях.

За даними соціологів, напередодні Революції Гідності у 2014 році лише 15-20% українців підтримували ідею вступу до НАТО. У 2021 році ця цифра склала 48%.

Ольга Степанова

Recent Posts

100 гривень – це вже занадто: депутатка пояснила, чому людям не підвищать зарплати

Наразі в Україні підвищити мінімальну зарплату складно через економічні виклики. Навіть незначне збільшення потребує великих…

7 хв. ago

Як пройти ВЛК та отримати законне звільнення від служби: записки очевидця

Громадський діяч Владислав Бовсуновський ділиться особистим досвідом — як проходити ВЛК та отримати звільнення з…

9 хв. ago

Можливостей менше, вимог більше: Польща змінює правила для українців

У Польщі планують запровадити обмеження на кількість іноземних студентів у вищих навчальних закладах. Деякі університети…

11 хв. ago

Скільки коштують 100-доларові купюри зразка 2006 року: відповідь НБУ

Всі банкноти іноземної валюти, справжність яких підтверджена з використанням лічильників та детекторів, повинні прийматися банківськими установами до…

37 хв. ago

Трамп радився з Путіним, чи відправляти зброю Україні: деталі

Під час президентства Дональда Трампа у 2017 році він радився з російським диктатором Володимиром Путіним,…

42 хв. ago

Блогер Карма заявив про погрози зброєю з боку співробітника ТЦК (відео)

Блогер Ніколас Карма (справжнє ім'я Микола Бучак) заявив про збройний напад під час зйомок у…

44 хв. ago