Авто

ТОП-12 найбезпечніших легкових авто

Автоексперти склали рейтинг з 12 найбезпечніших авто за підсумками перевірки на міцність в аваріях різного рівня пошкоджень.

Про це повідомляє Експерт з посиланням на Car.ru.

Seat Tarraco

Іспанський позашляховик має передні подушки безпеки, систему екстреного гальмування та контролю швидкості.

Ford Explorer

Ford обладнаний різними видами високотехнологічних систем безпеки, у тому числі вбудована функція попередження про лобове зіткнення та автоматичне екстрене гальмування.

Hyundai Santa Fe та Hyundai Palisade

Ці корейські моделі мають міцніший кузов, ніж у своїх попередників. Вбудовано адаптивний круїз-контроль та систему утримання у смузі та запобігання аваріям при перебудові, а також систему виявлення пішоходів. Крім того, ці авто мають шість подушок безпеки.

Toyota Highlander

У машину вбудована система попередження про переднє зіткнення, динамічний круїз-контроль, автоматичне перемикання світла фар. Ще однією фішкою цієї моделі є система контролю за рівнем втоми водія.

Peugeot 508

У Peugeot розробники включили систему нічного бачення, адаптивний круїз-контроль, систему екстреного гальмування, функцію контролю сліпих зон та сучасні парктроніки.

Mercedes-Benz G-Class

Крім жорсткого, але легкого та об’ємного кузова, підвищену безпеку дає вбудовані різні системи пасивної та активної безпеки, такі як бічні подушки безпеки, електронна система екстреного гальмування, контролю швидкості та утримання у смузі.

Honda CR-V

Японська компанія подбала про безпеку авто на максимум: міцний кузов, подушки безпеки, адаптивний круїз-контроль, система утримання в смузі та запобігання зіткненню.

Mazda 6

Цей седан оснащений адаптивним круїз-контролем, системою кругового огляду та моніторингу сліпих зон, екстреного гальмування та ще поруч корисних функцій.

Lexus NX

У машину вбудували пакет систем безпеки Lexus Safety System+ з численними опціями для відмінної безпеки та допомоги при керуванні автомобілем.

Volvo V60 та S60

Автомобілі лінійки Volvo відрізняються своєю безпекою, тому у рейтинг потрапило відразу дві моделі марки. За рівнем захисту водія автоексперти поставили 96%, захисту пасажирів – 84%, а захисту пішоходів і велосипедистів – 74%.

BMW X5

Німецька компанія додала в автомобіль сучасну систему безпеки. Крім подушок безпеки, також є система екстреного гальмування та система допомоги руху у смузі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Неочікувані цифри: Євростат назвав середню тривалість життя у країнах ЄС

Євростат оприлюднив дані щодо середньої тривалості життя серед мешканців Європи. Результати є позитивними, адже додалося ще 0,9…

3 години ago

Що зміниться для українських чоловіків із 18 травня: десять фактів про мобілізацію

Починаючи з 18 травня набере чинності новий закон про мобілізацію. Він змінить правила реєстрації та призову військовозобов'язаних…

3 години ago

Нажились на війни: зникли мільйони, виділені на відновлення Бородянки

У постраждалій під час бойових дій Бородянці Київської області зникли приблизно 20 млн грн. Кошти…

3 години ago

Блокуватимуть рахунки і майно: ТЦК отримали право штрафувати за ухилення

Співробітники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки отримають право на штраф за неявку в ТЦК для чоловіків,…

4 години ago

Новий кандидат у президенти США: Байдену та Трампу кинули виклик

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж…

4 години ago

У Чехії пригрозили штрафами та депортацією військовозобов’язаним українцям

Декілька заяв із приводу українців у Чехії зробив уряд цієї країни. Йдеться про легітимність перебування…

4 години ago