Новини

В Україні можуть подорожчати послуги сервісних центрів МВС

У сервісних центрах МВС хочуть переглянути вартість послуг. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Він зупинився на темах вартості адмінпослуг, які надають сервісні центри МВС, моделі розподілу коштів між бюджетом місцевих громад і спеціальним фондом Головного сервісного центру МВС, створення гідних умов праці для працівників сервісних центрів МВС та перегляд пільгових категорій населення для отримання послуг.

«На сьогодні вартість: видачі посвідчення водія становить 26 грн; реєстрації/перереєстрації транспортних засобів — 200 грн; прийняття теоретичного, практичного іспитів — 13 грн за кожну послугу. Такі ціни на адміністративні послуги є швидше символічними, і часто банківська комісія за їх оплату перевищує вартість власне послуги. Перегляду вартості не було із 2008 року. Сервісні центри МВС надають загалом 25 послуг для фізичних і юридичних осіб. Функціонують 148 сервісних центрів МВС. У період дії правового режиму воєнного стану сукупно надано більш як 3 900 000 послуг», — зазначив Богдан Драп’ятий.

Станом на сьогодні 100% коштів адміністративного збору, сервісні центри МВС спрямовують у місцевий бюджет. Якщо брати відносно мирний час, то 2021 року до місцевого бюджету територіальних громад в Україні було перераховано близько 437 млн грн, натомість отримано як субвенції від місцевих бюджетів лише 7 млн грн, каже він.

Наразі існує пропозиція здійснити справедливий перерозподіл коштів, отриманих від адміністративного збору за надані в сервісних центрах МВС послуги з розрахунку: 70 % — у місцевий бюджет; а 30 % — у спеціальний фонд Головного сервісного центру МВС.

Наскільки можуть здорожчати послуги для автомобілістів, наразі невідомо.

Ольга Степанова

Recent Posts

У поляків змінилась позиція щодо українських біженців

Кількість поляків, які вважають, що їх країна повинна приймати українських біженців сягнула рекордно низького показника…

3 хв. ago

Чоловік “зіпсував” медовий місяць, пішовши наперекір дружині, запросивши разом із ними іншу пару

Жінка стверджує, що її чоловік зіпсував їм медовий місяць, запросивши в поїздку свого найкращого друга…

11 хв. ago

Бюстгалтер розбрату: вчений відрікся від свого дослідження, але жінки мають знати правду

У 2013 році новинні видання по всьому світу оприлюднили інформацію про французьке дослідження, яке показало, що…

20 хв. ago

Що відбувається з дорослим, коли він п’є грудне молоко

Протягом тривалого часу люди використовували грудне молоко не тільки для годування дітей. У першому столітті Пліній Старший…

28 хв. ago

Міноборони анонсувало запуск відстрочок у “Резерв+”: хто зможе отримати

У застосунку "Резерв+" незабаром з'являться нові важливі функції для військовозобов'язаних. Про це повідомила заступниця міністра…

33 хв. ago

Коли настане кінець світу: у записах Ньютона знайшли передбачення

Вчені заявили, що знайшли у записах Ньютона передбачення дати кінця світу. Свідками цієї події можуть…

38 хв. ago