Авто

У Києві почнуть автоматично фотофіксувати факти порушення правил паркування

У Києві на вулиці Басейній, поблизу Бессарабської площі, протягом 60 днів тестуватимуть систему автоматичної фотофіксації фактів порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

Відповідно фіксація порушень буде здійснюватися без інспекторів з паркування. Тому важливою особливістю введення цієї системи називають мінімізацію впливу людського фактора. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв, інформує Експерт.

“Проєкт реалізується спільно з компанією Municipality Parking Services. Для його реалізації вже встановлені всі необхідні технічні пристрої – 8 пристроїв для фотофіксації фактів порушення правил зупинки, стоянки та паркування, 6 платіжних терміналів – у кожному по 3 камери, та 12 сенсорних датчиків, які вмонтовані в місця для паркування. Встановлені камери охоплюють весь паркувальний майданчик”, – сказав Густєлєв.

Він розповів, що всі факти порушень правил фіксуватимуться в автоматичному режимі, без додаткового залучення інспекторів з паркування. Камери та сенсорні пристрої фіксуватимуть момент зупинки транспортного засобу і час його знаходження на паркувальному майданчику, номерні знаки автомобіля, та чи не відбувається порушення правил дорожнього руху.

Заступник голови КМДА також зазначив, що на стадії пілотного проєкту плата за паркування транспортного засобу не стягується. У разі успішного проходження тестів таку систему можуть поступово впровадити на інших паркувальних майданчиках міста.

Ольга Степанова

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

3 години ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

3 години ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

3 години ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

4 години ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

4 години ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

4 години ago