Авто

Українських водіїв чекають величезні штрафи: подробиці

Нові штрафи в першу чергу відносяться до водіїв вантажівок

Нещодавно Верховна Рада схвалила нововведення, згідно з яким водії вантажівок будуть платити величезні штрафи за порушення обмежень.

Про це повідомляє Експерт з посиланням на «Твоя Машина».

Деякі дороги в Україні не пристосовані для великогабаритного транспорту. В результаті асфальтове покриття швидко зношується і приходить в непридатність. З іншого боку, водії вантажівок часто не звертають уваги на норми габаритів і ваги. А іноді відмовляються зважувати машину на спеціальних станціях. Відтепер депутати вирішили покарати за умисне порушення правил дорожнього руху.

Згідно із законом водії будуть зобов’язані не тільки зважувати свій автомобіль, але і платити величезні штрафи за локальні відмінності між вагою вантажівки і існуючими обмеженнями. Штраф за таке правопорушення може становити понад 50 тисяч гривень.

Депутати  парламенту підтримали законопроект практично одноголосно. Тепер водіям великогабаритної техніки варто бути ще обережнішими. Водій, який відмовляється зупинятися на вимогу співробітника поліції, відмовляється дати дозвіл на зважування вантажівки, сплачує штраф у розмірі 51 тис. грн. Така ж сума передбачається за неправильно оплачений рахунок, в якому вказано занижену вагу відправлення.

Однак 51 тисяч гривень – це найвища ставка матеріального покарання. В цілому розмір штрафу залежить від ступеня вини водія. Наприклад, за порушення правила загальної ваги на 5-10% – всього 8,5 тис. грн. Перевищення ваги більш ніж на 10% – штраф у розмірі 17 тис. грн. Якщо перевищено більш ніж на 20%, розмір штрафу збільшується вдвічі. Однак в разі порушення правила обсягу вантажу на 30% і більше буде накладено штраф в розмірі 51 тис. грн. Важливо, щоб адміністративна відповідальність у разі такого порушення покладалася на фізичну або юридичну особу, яка фактично зареєструвала транспортний засіб.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нажились на війни: зникли мільйони, виділені на відновлення Бородянки

У постраждалій під час бойових дій Бородянці Київської області зникли приблизно 20 млн грн. Кошти…

8 хв. ago

Блокуватимуть рахунки і майно: ТЦК отримали право штрафувати за ухилення

Співробітники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки отримають право на штраф за неявку в ТЦК для чоловіків,…

16 хв. ago

Новий кандидат у президенти США: Байдену та Трампу кинули виклик

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж…

27 хв. ago

У Чехії пригрозили штрафами та депортацією військовозобов’язаним українцям

Декілька заяв із приводу українців у Чехії зробив уряд цієї країни. Йдеться про легітимність перебування…

35 хв. ago

Власники тварин опублікували моторошні знімки, на яких домашні кішки і собаки їх лякали (фото)

Багато хто вважає своїх вихованців членами сім'ї, але часом зрозуміти їхню поведінку буває досить важко.…

48 хв. ago

Не будьте як Емілі: туристам розповіли, як не варто поводитися в Парижі

Париж протягом багато років стабільно входить до п'ятірки найбільш відвідуваних міст світу. Французька столиця вабить туристів…

57 хв. ago