Авто

В Україні зросли продажі нових авто: подробиці

Продажі нових легкових автомобілів в Україні в січні-червні збільшилися на 30%.

Продажі нових легкових автомобілів в Україні в січні-червні, у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, збільшилися на 30% – до 48,4 тис.одиниць, повідомила прес-служба Асоціації автовиробників України “Укравтопром”. Про це інформує Експерт з посиланням на УНІАН.

Відзначається, що в червні в річному вираженні продажі нових автомобілів зросли на 21% – до 8,8 тис. “До того ж це майже на 36% більше червневого результату до 2019 року”, – підкреслили в “Укравтопромі”.

Найпопулярнішою маркою на ринку нових легкових автомобілів в червні стала Toyota. За червень 1 тис. 296 автомобілів цієї японської марки поповнили український автопарк. Свій результат червня 2020 року марка поліпшила майже на чверть.

Другою за популярністю стала марка Renault з результатом 986 зареєстрованих авто. Свій показник червня 2020 року марка погіршила на 15%. Третє місце в рейтингу марок у KIA, яка поліпшила свій торішній показник на 10% – до 742 машин.

На четвертій позиції Skoda – 609 нових авто цієї марки поповнили український автопарк, що на 27% більше, ніж роком раніше. Замикає п’ятірку лідерів Hyundai з результатом 441 авто, що на 11% більше, ніж роком раніше.

Також в ТОП-10 травневого ринку увійшли: Nissan, Volkswagen, Peugeot, Chery, Mitsubishi. Бестселером травня на українському ринку нових легковиків стало авто Toyota RAV-4, яке обрали 547 покупців.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

22 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

22 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

22 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

22 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

23 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

23 години ago