Новини

В Україні відкрилися автошколи для людей з інвалідністю: де і як почати навчання

В Україні відкрилися п’ять автошкіл для людей з інвалідністю. Вони працюють на базі закладів освіти системи МВС у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі.Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

На навчання в інклюзивних автошколах запрошують людей з інвалідністю, які бажають отримати водійське посвідчення категорії В, потребують навчання чи перенавчання на автомобілі з ручним керуванням.

Поки що в Україні з’явилися лише п’ять автошкіл для людей з інвалідністю. Вони розміщені на базі закладів освіти системи МВС у:

КиєвіДніпріЛьвовіКропивницькомуКам’янці-Подільському«Ми хочемо допомогти соціалізуватися нашим захисникам і захисницям, а також охопити тих людей, які дістали інвалідність ще до війни та вже давно мають намір стати водіями», – розповідає про проєкт заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Які послуги надають в автошколах

Учні можуть розраховувати на ті самі послуги, що й у звичайних автошколах. Серед них:

теоретична підготовка та надання практичних навичок керування транспортним засобом з ручним керуваннямскладання іспитів з теоретичної підготовки та практичного керування автомобілем з ручним керуваннямотримання посвідчення водія в одному із територіальних сервісних центрів МВС, що територіально наближений до закладу освіти, в якому пройдено теоретичний курс навчаннянадання практичних навичок керування автомобілем з ручним керуванням особам, які вже мають посвідчення на право керування транспортним засобомПри цьому учні можуть вчитися за індивідуальним графіком у зручний для них час.

Загальна тривалість навчання 11 тижнів, а вартість складає 9 000 гривень.

Як вступити до інклюзивної автошколи

Для цього потрібно пройти шість етапів:

отримати медичну довідку щодо придатності до керування транспортним засобомобрати автошколу для теоретичної підготовки та подати документипройти теоретичний курс навчання в автошколіскласти теоретичний іспит в сервісному центрі МВСпройти практичну підготовку в автошколі, що здійснює підготовку людей з інвалідністюскласти практичний іспит в сервісному центрі МВС та отримати посвідчення водія.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кандидата наук зловили на «бронюванні» за $10 тис. у Києві

У Києві затримано кандидата наук, який вирішив підзаробити на потребах ухилянтів, пропонуючи послуги з отримання…

6 хв. ago

Демобілізація військових до 25 років: Стефанчук розставив усі крапки над «і»

Якщо парламент ухвалить рішення про демобілізацію всіх військовослужбовців до 25 років, то на окремих ділянках…

15 хв. ago

У Києві чоловік “захопив” оглядове колесо: чим усе закінчилося і чого вимагав

У Києві сталося загадкова НП, чоловік "осідлав" оглядове колесо у Парку партизанської слави. Подія сталася вчора у…

17 хв. ago

Українська журналістка Вікторія Рощина загинула в російському полоні

Журналістка Вікторія Рощина загинула в російському полоні під час етапування з Таганрога до Москви, повідомив керівник пресслужби…

18 хв. ago

В Індонезії у шлунку акули знайдено тіло людини: деталі

В Індонезії рибалка у шлунку акули виявив тіло людини. З'ясувалося, що це зникла 68-річна американка…

22 хв. ago

НАТО проведе ядерні навчання на тлі російських погроз

Вже наступного тижня НАТО розпочне щорічні ядерні навчання Steadfast Noon. Про це заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте, повідомляє Reuters.…

24 хв. ago