Авто

Визначено найдешевші автомобілі у світі

Експерти канадського видання HotCars склали список найдешевших автомобілів з усього світу.

Серед моделей, обраних виданням, виявилися як машини з Китаю і Індії, так і з Європи і США. Про це пише Експерт з посиланням на Главком.

Найбільш дорогим автомобілем в списку став Mitsubishi Mirage вартістю 14 990 доларів. Укладачі зазначили, що японський хетчбек годиться для невибагливих водіїв, які розглядають автомобіль виключно як засіб пересування з пункту А в пункт Б.

Smart ForTwo

Сьоме місце дісталося двомісному Smart ForTwo — найдешевшому автомобілю Європи, за який просять від 14 650 доларів. Маленький задньопривідний хетчбек, особливо зручний на вузьких європейських вулицях, випускається на заводі у Франції і продається в 46 країнах світу.

Chevrolet Spark

На шостій сходинці — Chevrolet Spark з цінником 14 400 доларів, який випускався під маркою Daewoo перш ніж його купила General Motors в 2002 році. Незважаючи на те, що Spark є найдоступнішим новим автомобілем на ринку США, він стоїть в чотири рази дорожче найдешевшої машини в Індії, відзначають у виданні.

Dacia Sandero

Наступним у списку став румунський Dacia Sandero — найбільш бюджетна модель, доступна у Великобританії за ціною 8300 доларів. Автомобіль став на конвеєр в 2007 році і з тих пір змінив три покоління.

Lada Granta

Четвертий рядок дістався Lada Granta. Найдешевша модель АвтоВАЗу з цінником від 6,7 тисячі доларів довгий час залишається бестселером «АвтоВАЗа», що зараз належить групі Renault.

Як відзначають канадці, Lada сумно відома поганою якістю і низьким рівнем безпеки, через які постійно стає героїнею жартів і мемів.

Hong Guang Mini EV

Третє місце зайняв єдиний електрокар в рейтингу — Hong Guang Mini EV, який займає друге місце серед «зелених» автомобілів в Китаї після Tesla Model 3. Маленький автомобіль випустили влітку минулого року. А до січня 2021 року він розійшовся тиражем в 160 тисяч екземплярів. Вартість Hong Guang Mini EV – від 4400 доларів.

Maruti Suzuki Alto

Maruti Suzuki Alto виявився на другому місці з цінником 4100 доларів. Чотиридверний хетчбек є найбільш продаваним і одним з найдешевших автомобілів в Індії.

Нарешті, найдоступнішим автомобілем став спеціально розроблений для індійського ринку Renault Kwid, який продається з 2015 року. Його можна купити всього за 3900 доларів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

15 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

23 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

30 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

36 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

42 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

53 хв. ago