Економіка

ПАТ «Черкасиобленерго» посіло друге місце в Україні за надійністю електропостачання

ПАТ «Черкасиобленерго» посіло 2-ге місце в Україні за рейтингом SAIDI, що є одним з основних показників надійності (безперервності) електропостачання.

Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на дані звіту НКРЕКП з моніторингу функціонування ринку електроенергiї у IV кв. 2020 р., інформують Економічні новини.

За даними Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ПАТ «Черкасиобленерго» посіло 2-ге місце в Україні, після ОСР, яке обслуговує м. Київ, за рейтингом SAIDI, що є одним з основних показників надійності (безперервності) електропостачання.

Згідно з даними НКРЕКП за результатами 4 кварталу минулого року, тривалість відключень споживачів від електроенергії у  ПАТ «Черкасиобленерго» за рік  склала 270 хв., що на 35% менше, ніж у попередньому кварталі 2020 р. Тривалість відключень на Черкащині виявилась на 34% менше середнього показника по країні.

У 3-му кварталі 2020 р. компанія стала одним лідерів за показником SAIDI, посівши 5-те місце в рейтингу компаній-операторів системи розподілу за даними НКРЕКП та перше серед державних обленерго. Показник у 364 хвилини тривалості  відключень був на рік вдвічі менше середнього по країні, що в два рази вище – 618 хв.

«Черкасиобленерго» квартал від кварталу поліпшують показник SAIDI, що характеризує надійність електропостачання, комерційну якість надання послуг з передачі та розподілу електроенергії та надійність її постачання, – коментує голова Правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук, – Такого результату вдалося досягти, завдяки ефективності здійснених інвестицій у модернізацію мереж – у 2020 р. обсяг капітальних вкладень у ремонти склав 55 млн. грн. Крім того ключовим фактором виступили професіоналізм та мотивованість трудового колективу «Черкасиобленерго». У нинішньому році ми плануємо знову покращити показник SAIDI –  зі збільшенням інвестицій  у капітальні ремонти та модернізацію електромереж завдяки запровадженню RAB-тарифів».

Нагадаємо, що ПАТ «Черкасиобленерго» у 2021 р. збільшить обсяг капітальних вкладень у порівнянні з 2020 р. (55 млн. грн.) у 2,4 рази – до 132,86 млн. грн. Більше половини коштів буде спрямовано на будівництво, модернізацію та реконструкцію електричних мереж та обладнання.

ДОСЬЄ

ПАТ «Черкасиобленерго» – публічне акціонерне товариство з офісом в м. Черкаси, яке спеціалізується на розподілі електроенергії споживачам Черкаської області.

ФДМУ управляє 46% акцій, а ще 25% в управлінні ПрАТ «Українська енергозберігаюча сервісна Компанія» («УкрЕСКО»). Загальна кількість співробітників складає 3,7 тис. ПАТ «Черкасиобленерго» обслуговує 631 530 споживачів, в тому числі – 616 177 побутових.  ПАТ «Черкасиобленерго» за результатами 2020 р. збільшило чистий прибуток у порівнянні з 2019 р. на 15% – до 12,5 млн. грн., валовий дохід на 33% – до 1,7 млрд. грн., середню зарплату на 18% – до 14,6 тис. грн.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вручатимуть не лише повістки: ТЦК будуть надсилати чоловікам ще один документ

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Тепер, крім повісток військовозобов’язаним, можуть…

6 години ago

Чому ми прокидаємося ночами: що говорять про це лікарі і як упоратися з проблемою

Сон - це не тільки приємне проведення часу, але і невід'ємна частина здорового способу життя.…

6 години ago

Чорна елегантність: Річард Гір із молодою дружиною у вишуканих вбраннях відвідали червону доріжку

На Каннському кінофестивалі зібралися вершки суспільства, де зірки кіно, моди та культури не пропустили можливість…

6 години ago

Винен страх: прем’єр-міністр Естонії пояснила, чому союзники надають Україні мало зброї

Партнери України надають Збройним силам недостатньо зброї через страх, який майстерно використовує російський диктатор Володимир Путін. При…

6 години ago

Закон про мобілізацію вже б’є по економіці: далекобійники перекрили трасу Київ-Одеса

Дальнобійники заблокували трасу Київ-Одеса на знак протесту проти нових правил перетину кордону. З 18 травня інспектори Державної…

7 години ago

Не лише без світла: з понеділка розпочнуться відключення газу – які графіки

Наступного тижня мешканцям Київської області доведеться тимчасово забути про газове опалення та кухонні плити. Причиною є необхідність…

7 години ago