Економіка

«Рудомайн»: В діяльності компанії Держекоінспекція не зафіксувала значних порушень

Фахівці Держекоінспекції під час перевірки компанії «Рудомайн» зафіксували незначні порушення, які не мають значного впливу на довкілля та будуть усунуті найближчим часом.

В керівництві компанії вважають за необхідне дати пояснення цим фактам, повідомляють Економічні новини.

 Держінспекція зафіксувала: Невиконання умов висновку ОВД (оцінка впливу на довкілля) в частині проведення вибухових робіт при мінімальній швидкості.

Рудомайн: Йдеться про урахування рози вітрів при вибухах. Це не стосується сейсмічного та звукового впливу чи потужності вибухів. Але підприємство при вибухах здійснює необхідні заміри. Ніяким чином цей пункт не є оцінкою шкоди, яку можуть спричиняти вибухи.

Держекоінспекція зафіксувала: Невідповідність висновку санітарно-епідеміологічної експертизи щодо обґрунтування розміру санітарно захисної зони для ділянки №2 кар’єру «Південний» фактичному стану підприємства за показниками продуктивності кар’єру.

Незабезпечення надання достовірної інформації з урахування всіх видів викидів забруднюючих речовин, включаючи пил, при проведенні масових вибухів, в процесі підготовки звіту з ОВД;

Матеріали інвентаризації викидів забруднюючих речовин та дозвіл на викиди в атмосферне повітря не відповідають фактичному стану

Рудомайн: Перелічені факти, на які звернула увагу Держекоінспекція, стосуються невідповідностей, що виникли при застосуванні критеріїв діючого кар’єра до дільниці, де ще не ведеться видобуток руди.

Держекоінспекція зафіксувала: Нездійснення заходів щодо зменшення обсягів викидів забруднюючих речовин, в тому числі передбачених міською екологічною програмою;

Рудомайн: Йдеться про рекомендації використовувати спеціальні зв’язуючи речовини на технологічних автошляхах кар’єру. Підприємство вже замовило наукову роботу, в якій будуть запропоновані ефективні методи пилопригнічення на автодорогах кар’єру.

Держекоінспекція зафіксувала: Неподання документів для взяття на державний облік об’єкта, який чинить або може чинити шкідливий вплив на здоров’я людей і стан атмосферного повітря.

Рудомайн: Це порушення виникло з-за бюрократичних формальностей при регулярному поданні статистичних даних про діяльність підприємства. Підкреслімо, що це зауваження не стосується виробничої діяльності.

Держекоінспекція зафіксувала: Незабезпечення в процесі підготовки звіту з ОВД достовірної інформації в частині використання коефіцієнта, що враховує вологість матеріалу.

Рудомайн: В ОВД вказана усереднена величина коефіцієнту вологості. Але вологість постійно змінюється, що підтверджується сертифікатами акредитованої лабораторії. Тому інколи виникають відмінності між фактичними показниками та тими, що зазначені в ОВД.

Після надання Держекоінспекцією припису щодо усунення виявлених порушень компанія «Рудомайн» обов’язково його виконає.

«Рудомайн» звертає увагу, що на тих дільницях, де йдеться видобуток корисних копалин, порушень не виявлено», — підкреслив генеральний директор компанії Володимир Колос.

Ольга Степанова

Recent Posts

Догралися: на ВЛК даватимуть електронні повістки – перевіряйте свій Резерв+

Міністерство оборони планує додати нову функцію до додатку «Резерв +», яка дозволить отримувати електронний напрямок на…

6 години ago

Вирішальні 72 години: вчені запропонували переглянути період відключення від життєзабезпечення

Під час ухвалення рішення про припинення життєзабезпечення коматозних пацієнтів із тяжкими травматичними ушкодженнями головного мозку…

6 години ago

Європа повертає українських біженців додому: які зміни готують у різних країнах

В Європі деякі країни готові платити українським біженцям за повернення додому. Стало відомо, як ситуація…

6 години ago

Бронювання включено: який цікавий розділ вигадали сайти пошуку роботи

На українських сайтах пошуку роботи з'явився цікавий розділ в якому вказується, що працедавець буде надавати…

7 години ago

Нетаньягу відреагував на запит про свій арешт

Рішення прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) Каріма Хана вимагати ордерів на арешт лідерів Ізраїлю є…

7 години ago

Вдарили двічі: у Німеччині з ножем напали на українського підлітка

За словами журналістів, український хлопчик отримав поранення в шию, а також у "верхню частину тіла".…

7 години ago