Економіка

«Рудомайн»: В діяльності компанії Держекоінспекція не зафіксувала значних порушень

Фахівці Держекоінспекції під час перевірки компанії «Рудомайн» зафіксували незначні порушення, які не мають значного впливу на довкілля та будуть усунуті найближчим часом.

В керівництві компанії вважають за необхідне дати пояснення цим фактам, повідомляють Економічні новини.

 Держінспекція зафіксувала: Невиконання умов висновку ОВД (оцінка впливу на довкілля) в частині проведення вибухових робіт при мінімальній швидкості.

Рудомайн: Йдеться про урахування рози вітрів при вибухах. Це не стосується сейсмічного та звукового впливу чи потужності вибухів. Але підприємство при вибухах здійснює необхідні заміри. Ніяким чином цей пункт не є оцінкою шкоди, яку можуть спричиняти вибухи.

Держекоінспекція зафіксувала: Невідповідність висновку санітарно-епідеміологічної експертизи щодо обґрунтування розміру санітарно захисної зони для ділянки №2 кар’єру «Південний» фактичному стану підприємства за показниками продуктивності кар’єру.

Незабезпечення надання достовірної інформації з урахування всіх видів викидів забруднюючих речовин, включаючи пил, при проведенні масових вибухів, в процесі підготовки звіту з ОВД;

Матеріали інвентаризації викидів забруднюючих речовин та дозвіл на викиди в атмосферне повітря не відповідають фактичному стану

Рудомайн: Перелічені факти, на які звернула увагу Держекоінспекція, стосуються невідповідностей, що виникли при застосуванні критеріїв діючого кар’єра до дільниці, де ще не ведеться видобуток руди.

Держекоінспекція зафіксувала: Нездійснення заходів щодо зменшення обсягів викидів забруднюючих речовин, в тому числі передбачених міською екологічною програмою;

Рудомайн: Йдеться про рекомендації використовувати спеціальні зв’язуючи речовини на технологічних автошляхах кар’єру. Підприємство вже замовило наукову роботу, в якій будуть запропоновані ефективні методи пилопригнічення на автодорогах кар’єру.

Держекоінспекція зафіксувала: Неподання документів для взяття на державний облік об’єкта, який чинить або може чинити шкідливий вплив на здоров’я людей і стан атмосферного повітря.

Рудомайн: Це порушення виникло з-за бюрократичних формальностей при регулярному поданні статистичних даних про діяльність підприємства. Підкреслімо, що це зауваження не стосується виробничої діяльності.

Держекоінспекція зафіксувала: Незабезпечення в процесі підготовки звіту з ОВД достовірної інформації в частині використання коефіцієнта, що враховує вологість матеріалу.

Рудомайн: В ОВД вказана усереднена величина коефіцієнту вологості. Але вологість постійно змінюється, що підтверджується сертифікатами акредитованої лабораторії. Тому інколи виникають відмінності між фактичними показниками та тими, що зазначені в ОВД.

Після надання Держекоінспекцією припису щодо усунення виявлених порушень компанія «Рудомайн» обов’язково його виконає.

«Рудомайн» звертає увагу, що на тих дільницях, де йдеться видобуток корисних копалин, порушень не виявлено», — підкреслив генеральний директор компанії Володимир Колос.

Ольга Степанова

Recent Posts

Дівчина, яка втекла з дому в 15 років, дивом вижила і стала мільярдеркою

48-річна Беккі Фатемі з Ірану стала власницею величезної бізнес-імперії вартістю 8,3 мільярда фунтів стерлінгів, хоча…

7 хв. ago

Машині 14 років: в Україні продають старий Bugatti за мільйон доларів, реакція соцмереж

Деякі оголошення на майданчиках з продажу авто можуть здатися дещо фантастичними для багатьох автолюбителів. Зокрема, на одному…

27 хв. ago

Майже літо: 1 травня в Україні стане ще тепліше

Початок травня в Україні буде сонячним, сухим і теплим. Практично по всій країні 1 числа…

38 хв. ago

Кабмін хоче спростити міжнародний розшук та екстрадицію українців

Уряд вніс у Верховну Раду законопроєкт, спрямований на спрощення міжнародний розшук підозрюваних і доступу до…

47 хв. ago

Карма для Росії: горить столиця Бурятії, полум’я лізе на будинки. Вражаюче відео

У столиці Бурятії, Улан-Уде, що входить до складу далекосхідного федерального округу РФ, спалахнула масштабна лісова…

52 хв. ago

Українців зроблять жебраками: Рада запроваджує величезні штрафи на користь ТЦК

В Україні 2024 рік ознаменувався не лише новою системою призову, а й посиленням відповідальності за…

59 хв. ago