Новини

СБУ нейтралізувала російську агентуру

СБУ нейтралізувала російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську.У ході контрдиверсійної «зачистки» прифронтових районів сходу України Служба безпеки знешкодила ще одну російську агентурну мережу. Про це інформує Експерт з посиланням на Службу Безпеки України.

Зловмисники розвідували місця розташування та маршрути переміщення Сил оборони нашої держави на території Донеччини. Насамперед ворожих поплічників цікавила інформація про бойові позиції підрозділів ЗСУ та передислокацію української військової техніки в районах Слов’янська, Бахмуту і Краматорська.

Для збору розвідданих вони здійснювали приховане візуальне спостереження за об’єктами з використанням засобів фото-, відеофіксації. Зібрані відомості передавали представникам спецслужб рф через заздалегідь відпрацьовані анонімні Телеграм-канали, додаючи геолокації.

Цю інформацію агресори використовували для масованих ракетно-артилерійських ударів і підготовки диверсій поблизу лінії фронту. Встановлено, що до складу агентурної мережі входили п’ятеро місцевих жителів, які були завербовані російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності на сході України.

Їхня активність у соцмережах привернула увагу окупантів. Для маскування злочинів зловмисники діяли автономно і підтримували комунікацію через «зв’язкових». Ними виявились двоє учасників терористичної організації «днр», які входять до складу окупаційних угруповань рф на східному напрямку.

Під час обшуків правоохоронці виявили в агентів комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій. Затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі слідчі Служби безпеки завершили розслідування щодо чотирьох підозрюваних і передали обвинувальні акти в суд. Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники СБУ Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва прокуратури.

Ольга Степанова

Recent Posts

Дощі та грози тривають: де сьогодні в Україні буде мокро

У неділю, 19 травня, в Україні стане ще тепліше, але дощі та грози триватимуть. У…

29 секунд ago

Штраф за переказ грошей з картки на картку: кому і за що можуть заблокувати рахунок

Переказ грошей з картки на картку - вельми поширена в Україні форма розрахунку, оплати або…

2 хв. ago

Мінус два: у російському Виборгу та Слов’янську-на-Кубані вибухи на НПЗ (відео)

У російському Виборгу в Ленінградській області вранці 19 травня сталися вибухи на нафтопереробному заводі. Попередньо, у…

5 хв. ago

Усик потрапив до лікарні після перемоги над Ф’юрі: що сталося

Український боксер Олександр Усик (22-0, 14 КО) після перемоги над британцем Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО) пропустив пресконференцію після…

7 хв. ago

Стоячий нокдаун та потужний аперкот: найкращі моменти бою Усик — Ф’юрі (відео)

У суботу, 18 травня, у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді відбувся великий вечір профі-боксу, у головному бою…

9 хв. ago

Усик дав Ф’юрі урок боксу і став абсолютним чемпіоном світу (відео)

У суботу, 18 травня, в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) відбувся великий вечір професійного боксу. У головному бою…

12 хв. ago