Новини

Українські вчителі потрапили до рейтингу найкращих вчителів світу

Двоє українців увійшли до рейтингу 50 найкращих вчителів світу.Двоє українських педагогів увійшли до рейтингу 50 найкращих вчителів світу Global Teacher Prize. Ними стали Артур Пройдаков і Людмила Таболіна, пише Обозреватель.

Список опубліковано на сайті премії. Пройдаков – переможець Global Teacher Prize Ukraine 2021, а Таболіна – фіналістка премії Global Teacher Prize Ukraine 2019. Вони обоє вчителі української мови та літератури. Пройдаков родом із Кадіївки Луганської області. Однак у 2014 році через російську війну йому довелося звідти виїхати.

Вже у київській школі він створив курс української літератури в рамках проєкт “Всеукраїнська школа онлайн”, а під час повномасштабного вторгнення розробив онлайн-курс “Розмовляй” для всіх, хто прагне вивчати українську мову.

“Спробуйте перетворити кожен урок у захопливий процес. Від вашої співпраці з дітьми залежить майбутнє нашої держави. Не бійтеся відповідальності. Не бійтеся взаємодіяти з учнями та ученицями. Ми маємо нагоду виконувати свою роботу тут, допоки нас оберігають на передовій захисники й захисниці. То виконуймо нашу роботу настільки якісно, наскільки це можливо”, – наголосив педагог.

Таболіна на початку війни працювала у школі Харкова. Через пошкоджену атаками РФ транспортну інфраструктуру у місті вона протягом чотирьох місяців долала 11 кілометрів пішки, аби дістатися школи. Наразі вчителька працює у Києві.

“Свої емоції зараз я можу описати одним словом – відданість. Відданість собі, освіті, вчителям та Україні. Моя місія – аби Україна не стала одним з рядків у стрічці новин світу. Я буду продовжувати пишатися нашими освітянами та популяризувати наші освітні підходи, де б я не була”, – сказала вона.

Ольга Степанова

Recent Posts

Податки піднімуть знову: кого “вдарить” новий законопроєкт

В Україні планують підвищити податки на працю та підприємництво. Однак економіст Олексій Кущ вважає, що…

2 хв. ago

Нові сюрпризи для ухилянтів: яке покарання вигадали у ТЦК

Представник комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов прокоментував зміни до законопроєкту щодо…

10 хв. ago

Коли будуть перші заморозки в Україні: синоптики розказали, коли очікувати похолодання

В Україну наближається потужний антициклон з півночі, що принесе суху та малохмарну погоду на початку…

17 хв. ago

Померла “найстаріша кішка світу”: скільки їй було років (фото)

Розі пішла з життя в коридорі квартири в Норвічі, Велика Британія, поруч із 73-річною власницею…

26 хв. ago

Як вибрати енергоефективний газовий котел: корисні поради

З наближенням опалювального сезону в Україні важливо подбати про те, щоб ваше житло було забезпечене надійним джерелом…

35 хв. ago

У Білгороді ліквідовано російського пропагандиста (відео)

У Білгороді 15 вересня зламали череп кремлівському пропагандисту Олександру Коробову на прізвисько Краб. Він помер…

43 хв. ago