Новини

У Шотландії відкриють першу в історії легальну кімнату для вживання наркотиків

Проєкт уже схвалено.

У Шотландії влада схвалила першу офіційну кімнату для вживання незаконних наркотиків.
Про це пише BBC.
27 вересня Об’єднана рада з інтеграції міста Глазго, яка складається з посадових осіб ради та співробітників Національної служби охорони здоров’я, дала зелене світло проєкту.
Приміщення для легального споживання нелегальних наркотиків було відкрито після того, як 2016 року у шотландському місті стався спалах ВІЛ.
Рада опублікувала звіт, що пояснює причини створення кімнати, який показав, що “приблизно від 400 до 500 осіб регулярно вживають ін’єкційні наркотики в громадських місцях у центрі Глазго”.
“Ін’єкції у громадських місцях збільшують ризик зараження та іншої шкоди, пов’язаної з наркотиками, а також створюють ризик для населення через викинутий ін’єкційний інструментарій та голки”, – йдеться у доповіді.
Повідомляється, що об’єкт вартістю 2,3 мільйона фунтів стерлінгів буде побудований у східній частині Глазго на Гантер-стріт поряд із клінікою, де нині 23 наркоспоживачам із тривалим стажем прописують фармацевтичний героїн. У цьому районі, згідно з Національними звітами Шотландії, спостерігається “найвищий рівень смертності від зловживання наркотиками за останні п’ять років”.
За даними NRS, 2022 року в Шотландії через зловживання наркотиками померла 1051 людина.
В установі перебуватиме медичний персонал, який спостерігатиме за наркоманами, які вживають власні заборонені речовини, зокрема кокаїн та героїн, у гігієнічних умовах.

Згідно зі звітом, це було продемонстровано “неспростовними міжнародними даними”: безпечніші установи для вживання наркотиків можуть “поліпшити здоров’я, благополуччя та одужання людей, які користуються цими установами”.
Також очікується, що приміщення для вживання наркотиків “зменшить негативний вплив, який вживання ін’єкційних наркотиків у громадських місцях чинить на місцеві спільноти та бізнес”.
На онлайн-засіданні ради директорів заступник медичного директора Служби лікування алкоголізму та наркозалежності Глазго доктор Сакет Приядарші заявив, що, на його думку, проєкт “зменшить шкоду, пов’язану з наркотиками” і надасть споживачам наркотиків більше “можливостей” для лікування, догляду та відновлення”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago