Новини

У Шотландії відкриють першу в історії легальну кімнату для вживання наркотиків

Проєкт уже схвалено.

У Шотландії влада схвалила першу офіційну кімнату для вживання незаконних наркотиків.
Про це пише BBC.
27 вересня Об’єднана рада з інтеграції міста Глазго, яка складається з посадових осіб ради та співробітників Національної служби охорони здоров’я, дала зелене світло проєкту.
Приміщення для легального споживання нелегальних наркотиків було відкрито після того, як 2016 року у шотландському місті стався спалах ВІЛ.
Рада опублікувала звіт, що пояснює причини створення кімнати, який показав, що “приблизно від 400 до 500 осіб регулярно вживають ін’єкційні наркотики в громадських місцях у центрі Глазго”.
“Ін’єкції у громадських місцях збільшують ризик зараження та іншої шкоди, пов’язаної з наркотиками, а також створюють ризик для населення через викинутий ін’єкційний інструментарій та голки”, – йдеться у доповіді.
Повідомляється, що об’єкт вартістю 2,3 мільйона фунтів стерлінгів буде побудований у східній частині Глазго на Гантер-стріт поряд із клінікою, де нині 23 наркоспоживачам із тривалим стажем прописують фармацевтичний героїн. У цьому районі, згідно з Національними звітами Шотландії, спостерігається “найвищий рівень смертності від зловживання наркотиками за останні п’ять років”.
За даними NRS, 2022 року в Шотландії через зловживання наркотиками померла 1051 людина.
В установі перебуватиме медичний персонал, який спостерігатиме за наркоманами, які вживають власні заборонені речовини, зокрема кокаїн та героїн, у гігієнічних умовах.

Згідно зі звітом, це було продемонстровано “неспростовними міжнародними даними”: безпечніші установи для вживання наркотиків можуть “поліпшити здоров’я, благополуччя та одужання людей, які користуються цими установами”.
Також очікується, що приміщення для вживання наркотиків “зменшить негативний вплив, який вживання ін’єкційних наркотиків у громадських місцях чинить на місцеві спільноти та бізнес”.
На онлайн-засіданні ради директорів заступник медичного директора Служби лікування алкоголізму та наркозалежності Глазго доктор Сакет Приядарші заявив, що, на його думку, проєкт “зменшить шкоду, пов’язану з наркотиками” і надасть споживачам наркотиків більше “можливостей” для лікування, догляду та відновлення”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

3 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

4 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

4 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

4 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

4 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

4 години ago