Новини

Данія повідомила про новий пакет військової допомоги для України

Дания приняла решение о дополнительной выделении около 2,6 миллиарда долларов на военную помощь Украине.

В 2023 году Дания дополнительно выделит 7,5 миллиарда датских крон для поддержки украинской армии. Это означает, что общая сумма военной помощи Украине от Дании в 2023 году составит 14,5 миллиарда крон. Правительство Дании также планирует пожертвовать дополнительные 10,4 миллиарда крон в 2024 году.

Дания оказывает поддержку Украине с начала полномасштабной войны, включая передачу всех 19 САУ “Caesar”, имеющихся в ее вооружении. Кроме того, Копенгаген недавно присоединился к странам, готовым тренировать украинских пилотов на американских истребителях F-16 и работать над предоставлением Украине таких самолетов.

В дополнение к этому, Дания создала специальный инвестиционный фонд для Украины на сумму 1 миллиарда крон, что составляет примерно 133 миллиона долларов.Про це повідомила прем’єр-міністерка країни Метте Фредеріксен, цитує Danmarks Radio.

2023 року Данія додатково виділить 7,5 мільярда данських крон для підтримки української армії. Це означає, що загальна сума військової допомоги Україні від Данії у 2023 році становитиме 14,5 мільярда крон. Уряд Данії також планує пожертвувати додаткові 10,4 мільярда крон у 2024 році.

Данія підтримує Україну з початку повномасштабної війни, включаючи передачу всіх 19 САУ “Caesar”, які є в її озброєнні. Крім того, Копенгаген нещодавно приєднався до країн, які готові тренувати українських пілотів на американських винищувачах F-16 і працювати над наданням Україні таких літаків.

На додаток до цього, Данія створила спеціальний інвестиційний фонд для України на суму 1 мільярд крон, що становить приблизно 133 мільйони доларів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вже офіційно: з 19 травня українцям рекордно підвищили найпопулярніші штрафи

З 19 травня українцям рекордно підвищили найпопулярніші штрафи. Про це йдеться в матеріали profpressa. 9 травня ВРУ…

9 хв. ago

Навіщо РФ проводить навчання з ядерною зброєю: дали пояснення

Навчання Росії із застосуванням ядерної зброї покликані налякати політиків країн Заходу та змусити їх добровільно…

9 хв. ago

Окупанти вдарили по енергетиці Сумщини: обласний центр без світла

Росія продовжує дроновий терор українських міст – в ніч на 22 травня під ударом опинилася Сумщина. Росія била…

23 хв. ago

На Львівщині переляканий ухилянт сховався у лісі від мобілізації

У Турці Львівської області чоловік побив поліцейського, коли той перевіряв у нього документи. Як виявилося, він…

30 хв. ago

Канікули скасовуються: у Кабміні змінюють терміни початку нового навчального року

Через складну ситуацію в енергетиці, МОН рекомендує вишам, а також ПТУ розпочати новий навчальний рік у другій половині серпня.…

32 хв. ago

Над Україною пронісся торнадо: опубліковано вражаюче відео

У вівторок, 21 травня, жителі Тернівки (Павлоградського району Дніпропетровської області), стали свідками яскравого метеорологічного явища.…

35 хв. ago