Новини суспільства

Гострий голод зростає до безпрецедентного рівня, – ООН

В ООН попереджають про погіршення глобальної ситуації та зростання гострого голоду.Виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Девід Бізлі повідомив, що у світі зростає “гострий голод”. Про це інформує Експерт з посиланням на Associated Press.

«Гострий голод зростає до безпрецедентного рівня, а глобальна ситуація лише погіршується. Конфлікт, кліматична криза, COVID-19 і зростаючі ціни на продукти харчування та паливо створили ідеальний шторм — і тепер у нас війна в Україні, яка накладає катастрофу на катастрофу», — сказав Девід Бізлі.

Через війну в Україні та збої, пов’язані з пандемією, навіть вартість лікувального харчування для дітей із недоїданням може зрости на 16% протягом наступних шести місяців. Згідно з даними ООН, африканські країни імпортували 44% пшениці з Росії та України з 2018 по 2020 рік. Африканський банк розвитку вже повідомляє про зростання цін на пшеницю на 45%, що робить майже всі продукти харчування значно дорожчими для населення африканських країн.

«Африка не контролює виробництво чи логістичні ланцюги і повністю розуміє ситуацію», – сказав президент Сенегалу Макі Салл. Поряд із дефіцитом імпорту пшениці, Африканський банк розвитку також попереджає про потенційне 20-% зниження виробництва продуктів харчування, оскільки фермерам доведеться платити на 300% більше за імпортні добрива. У банку кажуть, що планують вирішувати проблеми за допомогою підтримки фермерів, надаючи їм сертифіковане насіння, добрива та іншу допомогу.

Ольга Степанова

Recent Posts

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Новий закон про мобілізацію в Україні вносить зміни в процес визначення хто може бути призваний…

11 хв. ago

В Україні потепліє, але не без “сюрпризів”: прогноз погоди на тиждень

В період з 20 по 26 травня повітря нарешті прогріється до комфортних показників, а дачники…

22 хв. ago

Кордон охороняють ведмеді: ДПСУ лякають ухилянтів смертельною небезпекою

На гірських маршрутах поруч з українсько-румунським кордоном з’явилося багато ведмедів. Причиною збільшення випадків появи диких…

27 хв. ago

НАТО вже має модель, як закрити небо над Україною, – Business Insider

Захід вже має дієву модель захисту України від російських повітряних атак. Ця модель була наочно продемонстрована…

41 хв. ago

Трійця в Україні у 2024 році: коли святкують, прикмети та заборони

Трійця належить до перехідних свят. Дата її святкування змінюється щороку, але прив'язана до святкування Великодня. У…

42 хв. ago

Ракети вдарили по базі відпочинку під Харковом: кількість поранених зросла вдвічі

Російські окупанти двічі поцілили ракетами «Іскандер-М» по базі відпочинку в селі Черкаська Лозова Харківського району.…

45 хв. ago