Новини

МВС Баварії передало українським правоохоронцям автівки, генератори і мотопомпи

30 авто, генератори, мотопомпи та комунікаційне обладнання: Державне МВС Баварії надало черговий пакет гуманітарної допомоги МВС України.30 транспортних засобів Державне МВС Баварії передало системі Міністерства внутрішніх справ України. Участь у церемонії передачі гуманітарної допомоги взяли заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря, заступниця Керівника Бюро Вільної держави Баварія в Україні Анна Маслак, представники МВС та підрозділів, інформує Департамент комунікації МВС України.

Насамперед Василь Тетеря відзначив активний розвиток українсько-баварських відносин у сфері внутрішніх справ, зокрема з Державним Міністерством внутрішніх справ Баварії та з Баварською Державною канцелярією. Висловив вдячність за надану підтримку та співпрацю. Також зазначив – отриману техніку розподілять в системі МВС.

“Вся ця техніка буде розподілена в системі внутрішніх справ: для прикордонників, найгвардійців, поліцейських. Сподіваємось, що ця допомога – не остання. Це для нас велика потужна підтримка”, – наголосив заступник Міністра внутрішніх справ.

У свою чергу Анна Маслак зазначила, що в рамках цього пакету допомоги підрозділам МВС України уже передано поліцейські та пожежні автомобілі, мотопомпи, аварійні генератори, спальні мішки, польові кухні та комунікаційне обладнання. Більш того, в найближчий час надійде наступний пакет гуманітарної допомоги у вигляді транспортних засобів.

“Вільна земля Баварія завжди була і є солідарною з Україною та українським народом. Саме тому в березні 2023 року було прийнято рішення Радою міністрів Баварії збільшити цей пакет допомоги від 5-ти до 10-ти мільйонів євро, щоб продовжувати надавати цільову підтримку Україні в цивільному секторі”, – зауважила заступниця керівника Бюро Вільної Держави Баварія в Україні.

Початок міжвідомчого двостороннього співробітництва між Міністерством внутрішніх справ України та Державним міністерством внутрішніх справ Баварії закладено ще у квітні 1992 року шляхом підписання Спільної заяви про співробітництво.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чоловік витратив 1 млн доларів на відновлення круїзного лайнера: тепер він тоне

Підприємець Кріс Віллсон з Юти (США) витратив понад 1 мільйон доларів на відновлення круїзного лайнера…

16 секунд ago

Знайшли альтернативу антибіотикам: учені відкрили бактерії, здатні захистити наш кишечник

Дослідники з Університету Кейо в Токіо і Широкого інституту Массачусетського технологічного інституту та Гарварду виявили…

3 хв. ago

Елітна дача зрадника Медведчука в Карпатах почне приносити гроші Україні

В Україні шукають оцінювачів та управителей для заарештованої дачі "Ведмежа діброва" колаборанта Віктора Медведчука. Йдеться не лише про…

7 хв. ago

Ізраїль ліквідував командувача елітного підрозділу «Хезболли»

Літаки військово-повітряних сил Ізраїлю завдали цілеспрямованого удару в районі Бейрута і ліквідували керівника оперативного відділу…

12 хв. ago

Перехід на зимовий час в Україні — коли будуть переводити годинник

Цьогоріч в Україні будуть переводити годинники на зимовий час у ніч з 26 на 27 жовтня. Цей…

14 хв. ago

Пластичні хірурги розповіли, що дочка Дональда Трампа могла змінити у своїй зовнішності

42-річна Іванка Трамп, дочка 45-го президента США і кандидата на найвищу посаду в країні Дональда…

23 хв. ago