Новини суспільства

Німеччина передасть Україні танки Biber

Німеччина передасть Україні 16 танків-мостоукладачів Biber. Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт прийняла рішення про відправлення в Україну 16 броньованих мостоукладників Biber. Про це інформує Експерт з посиланням на The Guardian.

“Продовжуємо підтримувати! Для подальшої підтримки Сухопутних військ України міністерка Ламбрехт прийняла рішення відправити 16 броньованих мостоукладників Biber. Їх можна використовувати для подолання водної та інших перешкод під час бою”, – інформує міністерство оборони у Twitter.

Wir unterstützen weiter!Zur weiteren Unterstützung der 🇺🇦 Landstreitkräfte hat Ministerin Lambrecht entschieden, ein Paket von 16 Brückenlegepanzern Biber zu liefern. Mit diesem können im Gefecht Gewässer oder Hindernisse überwunden werden.👇https://t.co/xON5bHucPC pic.twitter.com/SogH3mD3B0— Verteidigungsministerium (@BMVg_Bundeswehr) July 29, 2022

Також повідомляється, що «поставка перших шести систем відбудеться цього року… Наступного року буде передано ще десять систем».

Це оголошення було зроблено через кілька днів після того, як стало відомо, що Федеральний уряд Німеччини схвалив продаж Україні 100 гаубиць Panzerhaubitze 2000. Німеччина вже відправила в Україну дев’ять сучасних самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000.

Раніше повідомлялось, що Україна отримали від Німеччини три РСЗВ Mars II та п’ять артилерійських зенітних установок Gepard. Загалом Україна має отримати 30 систем Gepard приблизно з 60 тисячами боєприпасів — переважно від німецької армії. Крістін Ламбрехт також повідомила, що у вересні німецька промисловість поставить Україні радар виявлення артилерії типу Cobra. За її словами, контракт уже підписаний і зараз розпочнеться навчання українських військових.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зеленський виступив проти перемир’я з Росією на час літніх Олімпійських ігор

Президент України Володимир Зеленський виступив проти перемир'я з Росією на час літніх Олімпійських ігор у…

16 хв. ago

У Німеччині пропонують збивати російські ракети над Західною Україною з території країн НАТО

Депутати Бундестагу Німеччини з партії канцлера Олафа Шольца вважали за можливе захистити небо України з…

21 хв. ago

Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях…

3 години ago

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

5 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

5 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

5 години ago