Новини

У США людині вживили серце свині: подробиці

​У США хірурги вдруге в історії медицини пересадили людині серце генно-модифікованої свині. Минулого разу пацієнт, який отримав такий донорський орган, не вижив. Він прожив з трансплантатом два місяці.Деталі операції, яку провели фахівці медичного центру Університету Меріленда в США, описані на сайті установи. Відповідна публікація вийшла 22 вересня.

Цього разу орган свині отримав 58-річний пан Фосетт.  Пенсіонер страждає від серцево-судинної недостатності. Через захворювання і супутні йому ускладнення, чоловік не міг отримати орган від людського донора. 

“Моя єдина реальна надія – це використати свиняче серце, ксенотрансплантат”, – заявив він у коментарі журналістам за кілька днів до операції. 

За словами лікарів, попередньо, хірургічне втручання пройшло успішно: чоловік в змозі самостійно дихати, також йому призначили ряд препаратів, щоб організм “не відторгнув” новий орган. 

Як зазначила його дружина Енн Фосетт, у сім’ї “немає ніяких очікувань”, тільки надія, провести якомога більше часу разом, поки є така можливість. “Це може бути так само просто, як сидіти на ганку і пити каву разом”, – зазначила вона. 

Вперше аналогічну операцію також зробили в центрі Меріленда у 2022 році. Тоді серце свині пересадили 57-річному Девіду Беннетту, проте його організм відмовився “прийняти” трансплантат. В силу “безлічі факторів”, він помер через 2 місяці з моменту операції.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

11 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

20 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

27 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

32 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

39 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

49 хв. ago