Новини

Китайський виробник побутової техніки закриє в Росії свій завод через санкції

Китайський виробник побутової техніки Haier, який володіє російською юридичною особою італійського бренду Candy, вирішив закрити завод у РФ. Про це пише російське видання Коммерсантъ.Підприємство зіткнулося з падінням попиту та конкуренцією з боку дешевших китайських та російських брендів.
Завод ТОВ “Канді С.Н.Г.” знаходиться у Кірові. Завод побутової електроніки Candy 17 квітня призупинив виробництво через затоварення, відсутність попиту та підвищення курсу валют. За словами місцевого чиновника, “тільки через курс валют компанія втратила 15% прибутку”.
За словами співрозмовників видання на місцевому ринку, виторг підприємства почав падати після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, оскільки потужності заводу були розраховані й на європейський ринок.
До початку повномасштабної війни на заводі планувалося виробляти до 1 млн одиниць техніки на рік, але після запровадження санкцій та інших обмежень вдавалося виробляти не більше як 300 000 – 400 000. одиниць.
Водночас китайський виробник Haier має інший завод у РФ. На думку учасників російського ринку, завод Candy можуть продати за ціною нерухомості або ж обанкротити.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

2 години ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

2 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

2 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

2 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

2 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

3 години ago